Buna.De curand am aflat ca o alta persoana a intocmit si semnat in numele meu mai multe documente(procura, specimen de semnatura autentificate la notar;cerere de demisie+act aditional la contractul de munca;contracte autentificate la cabinet de avocat),documente ce au fost folosite in cadrul Institutiilor statului.Care este pedeapsa pentru aceasta persoana care a persistat in a comite infractiunea de fals si uz de fals?Care este pedeapsa pentru notar si avocat care au autentificat documentele cu toate ca eu nu le-am completat,nu le-am semnat si nici nu am fost prezenta?
Va multumesc
Solutia este sa depuneti plangere impotriva acestei persoane . Infractiunile de fals
sunt destul sde aspru pedepsite. Va trebui sa faceti si dovada celor afirmate ,altfel, riscati si dvs. o pedeapsa pentru denunt calomnios.
Cum si daca vor vor fi pedepsiti toti aceia mentionati de dvs., ramane de vazut, se vor efrectua cercetari si daca vor fi suficiente temeiuri, se va incepe actiunea penala.
Plangere penala am iaintat la Parchetul de pe langa Judecatorie inca de la inceputul anului.Au fost depuse la dosar si dovezile(documentele care au fost completate si semnate in fals).Cercetarea este destul de anevoioasa.Nu stiu din ce motiv.Documentele care au fost intocmite si legalizate la notar au fost inaintate sre solutionare la Curtea de Apel.Dar, celelalte documente semnate si intocmite in fals nu stiu unde au fost trimise spre solutionare ca la Parchet nu sunt.Motiv pentru care am refacut dosarul cu toate dovezile.
Pe parcursul cercetarii penale am intreprins propia ancheta.Am mers la toate Institutiile publice si am depus cereri prin care am solicitat documente ca dovezi la dosar si pe care le-am furnizat anchetatorilor.Asa am descoperit si alte documente falsificate si am mai formulat inca o plangere penala la care am anexat si dovezile de care am vorbit in plangere.Am fost chemata si la audieri.Intrebarea adresata de anchetatori a fost legata de prejudiciul material ce mi s-a adus in urma acestor falsuri care au persistat timp de 3 ani.
Desigur, daca ati suferit si un prejudiciu de ordin material , sunteti indreptatita sa pretindeti despagubiri , cat si plata daunelor morale. Totul este sa se dovedeasca faptele ...
Persoana care a completat si semnat in numele meu documentele a recunoscut fapta.Cel putin asa mi s-a comunicat de catre organele de ancheta.A motivat falsurile prin faptul ca a fost emotionata persoana respectiva si din greseala a semnat in numele meu.Dar emotivitatea poate dura 3 ani de zile?
Procedura dosar penal
Nina1
Buna ziua. Am formulat plangere penala pentru infractiuni de fals si uz de fals la Parchetul de pe langa Judecatorie.Plangerea penala a fost inaintata Politiei ... (vezi toată discuția)