avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 745 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... despagubire RCA - accident din vina altui sofer
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

despagubire RCA - accident din vina altui sofer

Buna ziua !
Luni dimineata in timp ce ma deplasam cu masina, am fost lovit , intr-un sens giratoriu, de alt conducator auto ce rula pe banda a 2-a pe aceasi directie de mers avariindu-mi masina in partea din dreapta si fata. Politia a constatat vina soferului si am primit asigurarea RCA a respectivului sofer, fiind facuta la [EDITAT]. Autoturismul a fost dus la un service din apropierea accidentului, a treia zi cei de la [EDITAT] au mers sa evalueze daunele si au stabilit pretul de 6.000 de lei. A 4-a zi au spus ca e prea mult 6.000 de lei si ca e suficient doar 4.000 de lei, si nu avem decat sa cumparam piese second hand, pentru ca masina este din 2003, si e Dacia Super Nova. Mentionez ca masina a fost foarte bine intretinuta si nu am avut probleme cu ea, nu avea rugina si alte daune. Interesant este ca desi eu sunt victima sau cel care a suferit paguba, eu trebuie sa suport cheltuielile suplimentare costului reparatiilor, daca vreau piese noi, ca sa nu mai vorbesc de cheltuielile cu transportul, alergaturile la [EDITAT], la service, etc, trauma suferita, iar soferul vinovat poate sa stea linistit, sau dimpotriva sa mai conduca asa de " bine" si sa mai produca victime in continuare. In situatia data ce ma sfatuiti ca asi mai putea face ?
Ultima modificare: Sâmbătă, 22 Octombrie 2011
Ioan Ciobanu, Expert judiciar
Cel mai recent răspuns: aleirbag , utilizator 19:52, 21 Octombrie 2011
Legea RCA prevede ca reparatia trebuie facuta astfel incat masina sa fie adusa la starea initiala de dinaintea evenimentului. Faceti o plangere la CSA si aratati ce s-a intamplat. Apoi chemati asiguratorul RCA al vinovatului la conciliere si puneti-i in vedere ca veti apela la instanta si vor plati mai mult. Incercati sa intelegeti ca reparatia masinii nu poate fi mai mare decat valoarea reala a masinii la data evenimentului. In ultima instanta pregatitiva de un proces cu asiguratoru RCA al vinovatului. Pt a nu avea surprize este bine sa va angajati un avocat specializat pe daune din asigurari.
va multumesc foarte mult pentru raspuns, acuma s-a ivit alta problema, cei de la Omniasig ne-au informat ca, soferul vinovat, vrea sa faca contestatie la procesul verbal, desi politia rutiera a stabilit atunci la fata locului in urma cercetarilor, vinovatia lui, si ca urmare nu au trimis dosarul spre aprobare mai departe. Este de-a dreptul revoltator, tinand cont ca acest sofer conducea imprudent, bine ca nu ne-a nenorocit sau sa ne fi omorat, iar acuma face si pe grozavul sustinand ca nu ar fi doar vina lui. Mentionez ca efectiv a facut un slalom, iesind de pe banda lui. Intamplator am aflat ca lucreaza la politie, si probabil de aceea isi permite acuma, sigur la indrumarea cuiva, sa afirme ca nu e numai el de vina. Efectiv nici nu stiu ce am putea sa facem in aceasta situatie, pare o lupta cu morile de vant. Astept cu recunostinta si nerabdare sfatul dumneavoastra. Multumesc frumos !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident iesire sens giratoriu reynolds87 reynolds87 Intrasem in sensul giratoriu atunci cand acesta era liber. Circulam cu viteza mica pe banda 1 in acest timp alt autovehicul a intrat in sens din spatele meu ... (vezi toată discuția)
Tamponare usoara mihaipescar mihaipescar Buna ziua! Ieri am avut un accident rutier, fara victime. Este vorba de o tamponare usoara, cand soferul de pe prima banda, nu s-a asigurat si a intrat in ... (vezi toată discuția)