avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 412 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Cum pot recupera o datorie de la cineva??? Va rog ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Cum pot recupera o datorie de la cineva??? Va rog frumos un raspuns.

Buna seara, am si eu o intrebare, daca am girat pe cineva la munca pentru un imprumut/ ceareu, persoana respectiva nu a mai platit imprumutul, a plecat de la munca in strainatate. Mie mi s-a facut oprire pe salariu pentru acel imprumut, suma oprita se ridica la aprox 5 milioane. Persoana respectiva acum a revenit in tara si nu vrea sa mi inapoiezi cei cinci milioane. Tinand cont ca pot scoate acte doveditoare de la departamentul unde a fost facut imprumutul si ca situatia dureaza de aprox 4 ani ce pot face , cum sa actionez pe cale legale , ce ma sfatuiti?? Va rog frumos un raspuns.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters103772 , utilizator 23:45, 20 Octombrie 2011
Puteti actiona in justitie debitorului pentru a recupera sumele care au fost platite de dvs pe baza contractului de credit in care aveti calitatea de girant.
Trebuie insa sa aveti in vedere termenul de prescriptie care este de 3 ani.
Il actionati in judecata, pentru recuperarea prejudiciului, pe baza probelor ce le aveti...daca va luati un avocat, veti cere si cheltuieli de judecata. (spuneti-i acest lucru, poate se va speria si va restituie suma, fara cheltuieli, etc..).
Imi poti spune si mie care ar fi pasi pentru o plangere impotriva lui ?? Intai ma duc la politie si apoi in instanta?? Sunt in necunostiinta de cauza in acest domeniu si de aceea am ff multe nelamuriri, si nu cunosc deocamdata niciun avocat. Si daca au trecut mai mult de 3 ani nu mi mai pot recupera datoriaa?? :(
Redactati plangere ,detaliati succesiunea evenimentelor ,urmand ca plangerea sa o comunicati prin corespondenta parchetului responsabil
Procurorul va analiza plangerea si coroborand faptele cu probele dvs va dispune solutie
Conform decret nr 167/1958 termenul general de prescriptie al datoriilor este de 3 ani
Nu poate fi vorba de plangere penala adresata parchetului in cazul dvs., pentru ca fapta nu constituie infractiune.
Trebuie sa formulati o actiune civila, care se depune direct la judecatoria in circumscriptia careia domiciliaza paratul.

Alte discuții în legătură

Nelamurire- prescriptie ContSters98165 ContSters98165 buna ziua. in 2003 am facut un imprumut la banca pe numele meu insa banii i-a folosit prietenul meu. A platit o parte din ei pana la inceputul lui 2004 si ... (vezi toată discuția)
Buna ziua silviu_stefan silviu_stefan Salutare, am si eu o problema,sincer, nu stresanta dar ..... penibila. Sunt plecat din tara de cam 6 ani,inainte sa plec din tara am avut abonament ... (vezi toată discuția)
Termenul legal FLAVIA VLAD FLAVIA VLAD EXISTA O LEGE IN CODUL CIVIL CARE SPUNE CA DACA IN TERMEN DE TREI ANI O FIRMA NU ACTIONEAZA LA RECUPERAREA BANILOR DE LA DATORNIC , NU MAI POATE SA O FACA ... (vezi toată discuția)