avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1324 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... Expertiza auto
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

Expertiza auto

La expertiza unui autoturism bun comun,reclamanta a solicitat sa se dea valoarea actuala a masinii si uzura acesteia pe o perioada de 2 ani cat nu sa folosit de acest automobil
valoarea masini evaluata de expert este de 4500E si valoarea uzurii este de 4000E,masina este inmatriculata pe numele meu si la fel inpozitul il platesc doar eu,starea masinii este aceasi ca si la data divortului.
Este posiba fixarea acelei sume imense de uzura a masinii si dupa ce stas sau criteriu poate sa faca acest expert evaluarea?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: cosmmaa , utilizator 12:58, 17 Noiembrie 2011
Cand vorbim de experti....e ca la OTV.

Evaluarea de pret real si actual se face conform catalogului Schwacke. E un azimut, stas. cat priveste uzura nu am priceput la ce va referiti. Cum adica uzura 4000 euro?
probabil cat sa degradat masina in decurs de 2 ani
Stiti cum e, multa vorba inutila din partea acuzarii insa actele vorbesc. Daca pretul auto e 4500 atunci nu are cum sa fie uzura 4000. Cum ati aflat de aceste pretentii?

Probabil : in urma expertizei s-a stabilit valoarea de 4500 euro al autoturismului iar pe de alta parte s-a constituit reclamanta prejudiciata cu 4000....cam asa.
Ultima modificare: Vineri, 21 Octombrie 2011
pop sorin, utilizator
Uzura unui autoturism se stabileste in functie de vechimea in exploatare, rulajul si starea de intretinere. In functie de date concrete (pe care nu le furnizati) este posibil ca uzura sa fie sub 50% din valoarea autoturismului de nou.
multumesc pt, informatii

Alte discuții în legătură

Valoare bun partajat stefi_gv stefi_gv am achizitionat o masina in martie 2008 la pretul de 25 000 euro. in iunie 2008 m-am despartit in fapt de sotul meu. masina este la el de atunci. abia acum am ... (vezi toată discuția)
Dauna totala rca / catalog schwacke / valoarea reala auto Bujor-Marius Bujor-Marius Buna ziua, Pe data de 26.08.2012 am fost implicat intr-un eveniment rutier. Pe scurt, o doamna a intors in fata mea pe linia continua, neputand sa evit ... (vezi toată discuția)
Despagubire rca in caz de dauna totala violeta_88 violeta_88 Am avut un accident in urma caruia masina noastra(VW PASSAT DIN 2000) a fost avariata total iar firma de asigurari(BT) a evaluat-o la suma de 2800 de euro. ... (vezi toată discuția)