LEGE-CADRU nr. 284 din 28 decembrie 2010 privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice
ART. 2 (1) Dispoziţiile prezentei legi se aplică:
a) personalului din autorităţi şi instituţii publice, respectiv Parlamentul, Administraţia Prezidenţială, autoritatea judecătorească, Guvernul, ministerele, celelalte organe de specialitate ale administraţiei publice centrale, autorităţi ale administraţiei publice locale, alte autorităţi publice, autorităţi administrative autonome, precum şi instituţiile din subordinea acestora, finanţate integral din bugetul de stat, bugetele locale, bugetul asigurărilor sociale de stat, bugetele fondurilor speciale;
b) personalului din autorităţi şi instituţii publice finanţate din venituri proprii şi subvenţii acordate de la bugetul de stat, bugetele locale, bugetul asigurărilor sociale de stat, bugetele fondurilor speciale;
c) personalului din autorităţile şi instituţiile publice finanţate integral din venituri proprii;
d) persoanelor care sunt conducători ai unor instituţii publice în temeiul unui contract, altul decât contractul individual de muncă.
(2) Dispoziţiile prezentei legi nu se aplică Băncii Naţionale a României, Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare, Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor şi Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private.
(3) Intră în categoria personalului din sectorul bugetar personalul încadrat pe baza contractului individual de muncă, personalul care ocupă funcţii de demnitate publică şi personalul care ocupă funcţii asimilate funcţiilor de demnitate publică, precum şi personalul care beneficiază de statute speciale, inclusiv funcţionarii publici şi funcţionarii publici cu statut special.
Avem adresa de la ministerul muncii ca aceasta lege nu ni se aplica, de aceea va intrebam, nu stim cum sa reglementam sporurile in cadrul negocierii ccm,
o adevarata nebunie.................
Va puteti orienta dupa fostul CCM la nivel national ...in general, in practica, se utilizeaza urmatoarele transe si sporuri:
între 3 şi 5 ani 5%
de la 5 la 10 ani 10%
de la 10 la 15 ani 15%
de la 15 la 20 de ani 20%
peste 20 de ani 25%
Drepturile castigate la negocierile precedente se preiau si in actualul ccm la nivel de unitate.
Mai este o mare problema si in ceea ce priveste sporurile de fidelitate, de munca in conditii periculoase, confidentialitate, prime de instalare, premieri, etc.. Toate sunt prevazute in vechiul ccm expirat. In actualul ccm le mai putem prelua (avem baza legala clara)?
In CCM la nivel de unitati, in baza caruia facem negocierea, precum si in codul muncii nu mai sunt prevazute.
Legea 153/2017
sexu
Art. 2. - Domeniul de aplicare
(1) Dispozițiile prezentei legi se aplică:
a) personalului din autorități și instituții publice, respectiv ... (vezi toată discuția)