avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 579 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Acordare spor de vechime in cazul neaplicarii legii ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Acordare spor de vechime in cazul neaplicarii legii salarizarii

Daca suntem institutie de stat si nu ni se aplica legea salarizarii, ce sporuri de vechime aplicam?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:11, 22 Octombrie 2011
Din punctul meu de vedere sunt necesare mai multe detalii pentru a primi un sfat.
LEGE-CADRU nr. 284 din 28 decembrie 2010 privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice
ART. 2
(1) Dispoziţiile prezentei legi se aplică:
a) personalului din autorităţi şi instituţii publice, respectiv Parlamentul, Administraţia Prezidenţială, autoritatea judecătorească, Guvernul, ministerele, celelalte organe de specialitate ale administraţiei publice centrale, autorităţi ale administraţiei publice locale, alte autorităţi publice, autorităţi administrative autonome, precum şi instituţiile din subordinea acestora, finanţate integral din bugetul de stat, bugetele locale, bugetul asigurărilor sociale de stat, bugetele fondurilor speciale;
b) personalului din autorităţi şi instituţii publice finanţate din venituri proprii şi subvenţii acordate de la bugetul de stat, bugetele locale, bugetul asigurărilor sociale de stat, bugetele fondurilor speciale;
c) personalului din autorităţile şi instituţiile publice finanţate integral din venituri proprii;
d) persoanelor care sunt conducători ai unor instituţii publice în temeiul unui contract, altul decât contractul individual de muncă.

(2) Dispoziţiile prezentei legi nu se aplică Băncii Naţionale a României, Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare, Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor şi Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private.
(3) Intră în categoria personalului din sectorul bugetar personalul încadrat pe baza contractului individual de muncă, personalul care ocupă funcţii de demnitate publică şi personalul care ocupă funcţii asimilate funcţiilor de demnitate publică, precum şi personalul care beneficiază de statute speciale, inclusiv funcţionarii publici şi funcţionarii publici cu statut special.

Nu va incadrati la prevederile art. 2 lit a-d ?
Avem adresa de la ministerul muncii ca aceasta lege nu ni se aplica, de aceea va intrebam, nu stim cum sa reglementam sporurile in cadrul negocierii ccm,
o adevarata nebunie.................
Va puteti orienta dupa fostul CCM la nivel national ...in general, in practica, se utilizeaza urmatoarele transe si sporuri:
între 3 şi 5 ani 5%
de la 5 la 10 ani 10%
de la 10 la 15 ani 15%
de la 15 la 20 de ani 20%
peste 20 de ani 25%
Drepturile castigate la negocierile precedente se preiau si in actualul ccm la nivel de unitate.
Mai este o mare problema si in ceea ce priveste sporurile de fidelitate, de munca in conditii periculoase, confidentialitate, prime de instalare, premieri, etc.. Toate sunt prevazute in vechiul ccm expirat. In actualul ccm le mai putem prelua (avem baza legala clara)?
In CCM la nivel de unitati, in baza caruia facem negocierea, precum si in codul muncii nu mai sunt prevazute.

Alte discuții în legătură

Cui i se aplica prevederile legii 284/2010? glo glo LEGEA 284 /2010 SE APLICA SI SALARIATILOR unei societati comerciale a carui actionar unic este municipiul x? Societatea este peroana juridica de drept public ... (vezi toată discuția)
Legea 153/2017 sexu sexu Art. 2. - Domeniul de aplicare (1) Dispozițiile prezentei legi se aplică: a) personalului din autorități și instituții publice, respectiv ... (vezi toată discuția)
Reincadrare personal luminita.huidu luminita.huidu Buna ziua, va rog sa ma lamuriti intr-o problema: Institutie pe venituri proprii pana in noiembrie 2009 si apoi finantata integral de la bugetul de stat. ... (vezi toată discuția)