avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 572 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... reincadrare personal
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

reincadrare personal

Buna ziua, va rog sa ma lamuriti intr-o problema: Institutie pe venituri proprii pana in noiembrie 2009 si apoi finantata integral de la bugetul de stat. Contractul colectiv de munca va expira curand. Este corect ca personalul sa fie incadrat pe Ordonanta 10/2008 care a fost abrogata in 01.01.2010 data la care a intrat in viguare Legea salarizarii 330/2009?#-o
Cel mai recent răspuns: luminita.huidu , utilizator 15:58, 26 Aprilie 2010
Nu, dar se pleaca de la ultimul CCM in vederea negocierii.
Art. 2. - (1) Dispozitiile prezentei legi se aplica:
a) personalului din autoritati si institutii publice, respectiv Parlamentul, Administratia Prezidentiala, autoritatea judecatoreasca, Guvernul, ministerele, celelalte organe de specialitate ale administratiei publice centrale, alte autoritati publice, autoritati administrative autonome, precum si institutiile din subordinea acestora, finantate integral din bugetul de stat, bugetele locale, bugetul asigurarilor sociale de stat, bugetele fondurilor speciale;
b) personalului din autoritati si institutii publice finantate din venituri proprii si subventii acordate de la bugetul de stat, bugetele locale, bugetul asigurarilor sociale de stat, bugetele fondurilor speciale;
c) personalului din autoritatile si institutiile publice finantate integral din venituri proprii.
Art. 7. - (1) Aplicarea prevederilor prezentei legi se realizeaza etapizat in perioada 2010-2015, prin modificarea succesiva, dupa caz, a salariilor de baza, a soldelor functiilor de baza pentru personalul militar si a indemnizatiilor lunare de incadrare, prevazute in anexele la prezenta lege, stabilite anual prin legi speciale.
Art. 30. - (1) Incepand cu 1 ianuarie 2010, sporurile, acordate prin legi sau hotarari ale Guvernului, si, dupa caz, indemnizatiile de conducere, care potrivit legii faceau parte din salariul de baza, din soldele functiilor de baza, respectiv din indemnizatiile lunare de incadrare, prevazute in notele din anexele la prezenta lege, se introduc in salariul de baza, in soldele functiilor de baza, respectiv in indemnizatiile lunare de incadrare corespunzatoare functiilor din luna decembrie 2009, atat pentru personalul de executie, cat si pentru functiile de conducere.
(2) Sporurile specifice pe categorii de personal si domenii de activitate sunt cele prevazute in cap. III si in anexele la prezenta lege.
(3) Reincadrarea personalului se face corespunzator transelor de vechime in munca si pe functiile corespunzatoare categoriei, gradului si treptei profesionale avute in luna decembrie 2009.
(4) La functiile de executie unde s-a redus numarul de grade sau trepte profesionale, reincadrarea personalului ale carui grade sau trepte profesionale au fost eliminate se face la gradul sau treapta profesionala imediat urmatoare celei eliminate.
(5) In anul 2010, personalul aflat in functie la 31 decembrie 2009 isi va pastra salariul avut, fara a fi afectat de masurile de reducere a cheltuielilor de personal din luna decembrie 2009, astfel:
a) noul salariu de baza, solda functiei de baza sau, dupa caz, indemnizatia lunara de incadrare va fi cel/cea corespunzatoare functiilor din luna decembrie 2009, la care se adauga sporurile care se introduc in acesta/aceasta potrivit anexelor la prezenta lege;
b) sporurile prevazute in anexele la prezenta lege ramase in afara salariului de baza, soldei functiei de baza sau, dupa caz, indemnizatiei lunare de incadrare se vor acorda intr-un cuantum care sa conduca la o valoare egala cu suma calculata pentru luna decembrie 2009.
(6) Pentru persoanele ale caror sporuri cu caracter permanent acordate in luna decembrie 2009 nu se mai regasesc in anexele la prezenta lege si nu au fost incluse in salariile de baza, in soldele functiilor de baza sau, dupa caz, in indemnizatiile lunare de incadrare, sumele corespunzatoare acestor sporuri vor fi avute in vedere in legile anuale de salarizare, pana la acoperirea integrala a acestora.
(7) Prevederile art. 19 alin. (2), art. 20 si 24 nu se aplica in anul 2010.
Am spicuit aici cateva prevederi din L 330/2009. Incadrarea corecta este pe L 330.
Institutia nu are o grila aprobata, deoarece noi ca si functii nu ne regasim in L 330.
Scuze nu inteleg, ce negociere? daca se spune ca personalul din institutiile care si-au schimbat forma de finantare, respectiv integral de la bugetul de stat, va avea salariile din dec 2009 a ministerului in subordinea caruia au intrat:((?
luminita.huidu a scris:

Scuze nu inteleg, ce negociere? daca se spune ca personalul din institutiile care si-au schimbat forma de finantare, respectiv integral de la bugetul de stat, va avea salariile din dec 2009 a ministerului in subordinea caruia au intrat:((?

Nu va fi o negociere. Incadrarea ca si functii se face in grila si functiile Ministerului (parerea mea)

Alte discuții în legătură

Salariul unei bucatarese gbrlcostache gbrlcostache Doresc sa stiu si eu in ce grila de salarizare intra o bucatareasa cu vechime 25 de ani, din cadrul unui camin de copii. Nu stiu unde sa caut.Nu gasesc ... (vezi toată discuția)
Se aplica sau nu legea 330/2009 de la 1 ianuarie? bora_alexx bora_alexx ce credeti se aplica sau nu legea salarizarii unice de la 1 ianuarie? chiar daca aceasta a fost promulgata si nu are efect retroactiv ne poate afecta in un fel ... (vezi toată discuția)