avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 691 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general facturi cu valoare zero
Discuție deschisă în Contabilitate în general

facturi cu valoare zero

Buna ziua,

Am urmatoarele situatii:

1.Achizitie de marfuri cu factura. In aceeasi zi se primesc 2 facturi, una cu nr.222333 si cu valoarea 2800 cu tva (de exemplu) si inca una pe care scrie retur facturanr.222333 cu valoarea -2800 cu tva.Practic valoarea marfii la pret achizitie este zero. Am sunat la furnizorul respectiv si am intrebat d ece nu factureaza discount si mi s-a spus ca asa lucreaza ei.
-deci, am o marfa cu pret achizitie 0 pe care o pun la vanzare cu pret zero?

2.Acizitie d marfuri cu factura. Marfurile sunt acordate ca si promotie , deci cu pret achizitie zero.
Se scot la vanzare cu ce pret?

Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: jeorj , utilizator 09:49, 22 Octombrie 2011
1.Dvs.daca pe factura scrie retur aveti o marfa fara acte.Teoretic din documente rezulta ca ati reterunat marfa.
2.Pretul il stabiliti dvs.diferenta dintre pret vanzare si pret achizitie in cazul de fata zero reprezinta adaos.in cazul acesta 100%
Cea de a doua factura nu este intocmita corect. Pe ea, furnizorul trebuia sa inscrie "reducere comerciala" si atunci totul era ok. Parerea mea!:)
Ideea e ca asa factureaza furnizorul, motivand ca daca intocmeste a doua factura cu discount nu s epoate scadea din gestiune.
Desigur ca nu are dreptate, dar ce pot face?
Inteleg ca va trebui sa pun un pret de vanzare la toate produsele intrate cu pret de achizitie zero?
Ca sa ma fac inteleasa. Furnizorul isi scade marfa pe baza primei facturi emise, iar pe cea de a doua o inregistreaza in cont 709.
Ce nu este in regula? Sau ce nu intelege acesta sau contabilul acelei firme? Nu au auzit de aceste conturi prin care se acorda sau se primesc reduceri comerciale? :hammer: Nu pot sa cred!
Nici eu nu am putut sa cred cu atat mai mult cu cat furnizorul este foart important pe piata.

Daca doriti va pot trimite pe privat o copie.
Cred ca de fapt, ei fac o jonglerie.

Alte discuții în legătură

Reduceri comerciale - omf 1752/2005 flo8200 flo8200 La art. 54, alin. (2) scrie: 'Reducerile comerciale acordate de furnizor nu fac parte din costul de achizitie. Sa intelegem de aici ca daca furnizorul imi ... (vezi toată discuția)
Inregistrare factura cu discount zaira_simona zaira_simona Lucrez la o firma care comercializeaza ciment.Plata se face in avans,iar in momentul primirii marfurilor pe factura este inclus un discount pt plata in ... (vezi toată discuția)
Reducere comerciala primita si acordata G.V. G.V. Buna ziua, daca am cateva intrebari catre dvs. : 1, daca am o factura de reducere , se pune pe contul 609? (Reducere comerciala buc 1 valoare -150,00 ... (vezi toată discuția)