1.Achizitie de marfuri cu factura. In aceeasi zi se primesc 2 facturi, una cu nr.222333 si cu valoarea 2800 cu tva (de exemplu) si inca una pe care scrie retur facturanr.222333 cu valoarea -2800 cu tva.Practic valoarea marfii la pret achizitie este zero. Am sunat la furnizorul respectiv si am intrebat d ece nu factureaza discount si mi s-a spus ca asa lucreaza ei.
-deci, am o marfa cu pret achizitie 0 pe care o pun la vanzare cu pret zero?
2.Acizitie d marfuri cu factura. Marfurile sunt acordate ca si promotie , deci cu pret achizitie zero.
Se scot la vanzare cu ce pret?
1.Dvs.daca pe factura scrie retur aveti o marfa fara acte.Teoretic din documente rezulta ca ati reterunat marfa.
2.Pretul il stabiliti dvs.diferenta dintre pret vanzare si pret achizitie in cazul de fata zero reprezinta adaos.in cazul acesta 100%
Ideea e ca asa factureaza furnizorul, motivand ca daca intocmeste a doua factura cu discount nu s epoate scadea din gestiune.
Desigur ca nu are dreptate, dar ce pot face?
Inteleg ca va trebui sa pun un pret de vanzare la toate produsele intrate cu pret de achizitie zero?
Ca sa ma fac inteleasa. Furnizorul isi scade marfa pe baza primei facturi emise, iar pe cea de a doua o inregistreaza in cont 709.
Ce nu este in regula? Sau ce nu intelege acesta sau contabilul acelei firme? Nu au auzit de aceste conturi prin care se acorda sau se primesc reduceri comerciale? :hammer: Nu pot sa cred!