Eu am divortat cu sotul de comun acord, eu din Rep Mold el din Rom, divortul s-a efectuat in instanta Ro,eu avind domiciliul in rep Mold am primit hotarirea de divort acasa,
as vrea sa stiu daca trebuie sa ma prezint la ei sa cer vreun certificat de divort sau aceasta hotarire care am primit-o acasa e tot ce mi se da.
In cazul cind eu vreau sa ma recasatoresc la oficiul starii civile pot prezenta aceasta hotarire sau totusi trebuie sa mi se dea vre-un certificat de divort si cu el sa ma prezint la Oficiul starii civile.
1.certificatul roman de casatorie el este la mine...se anuleaza?
2. in buletinul meu de identitate este inregistrata casatoria noastra.
asadar cred ca trebuie sa mai dispun de vre-un act suplimentar ca sa anulez acestea...spune-ti-mi va rog ce trebuie sa fac.
Va multumesc
Hotararea legalizata este tot ce aveti nevoie.
1.Trebuie sa predati certificatul de casatorie la instanta
2. :O In Buletinul romanesc sau din RM? In cel romanesc nu se trece asa ceva.
Trebuie de asemenea sa transcrieti divortul in registrele de stare civila din RM.
Teoretic certificatul de casatorie trebuia anexata la cererea initiala. Este posibil ca sotul sa fi solicitat un dublicat dupa el.
Vedeti daca hotararea este legalizata si daca nu este mergeti sa o legalizat. Dupa ce este legalizata trebuie sa o apostilati la tribunal si ulterior sa o transcrieti in registrele de stare civila din RM.
din punctul meu de vedere nu trebuie sa predati originalul certificatului de casatorie, in instanta, intrucat divortul s-a pronuntat probabil in baza unui duplicat al acestuia. in caz contrar nu avea cum sa se desfaca casatoria partilor.
tot ce tb sa faceti este sa legalizati hotararea de divort ce vi s-a comunicat , la judecatoria care a pronuntat divortul .
ulterior legalizarii, trebuie sa faceti demersurile necesare pentru a reveni la numele purtat anterior casatoriei si sa predati certificatul de casatorie la starea civila unde v-ati casatorit.
si in ultima instanta va trebui sa transcrieti in RM divortul .
Divort
mdaria
Buna ziua,
Ma numesc Daria si as vrea unele informatii privind divortul. M-am casatorit in Spania cu un cetatea roman in octombrie 2004.am stat impreuna pana ... (vezi toată discuția)