avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 640 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Obtinere certificat de casatorie dupa un divort
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Obtinere certificat de casatorie dupa un divort

Buna seara . Pentru obtinerea cetateniei un Franta se cere certificatul de casatorie in original. Sunt divortata din 2003 si actul original à fost depus la dosarul.Este posibil sa il obtin in original de la judecatorie ,daca il mai gasesc. ? Sau de la oficiul starii civile ? Multumesc
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 20:53, 15 Februarie 2022
Buna seara,
NU! Sunteti divortata si acel act a fost depus la primaria unde v-ati casatorit ca sa fie anulat in urma divortului.
Acum sunteti DIVORTATA nu casatorita.
Din pacate autoritatile franceze cer in cazul persoanelor divortate pe langa actul de divort actul de mariage un original. Unii romani l au obtinut ,unii la tribunal la arhiva,altii au legalizat duplicata de la starea civila. Eu pot incerc sa le explic dar nu vor intelege. Mai am copii dar cet originalul.
~ Conținut șters la cerere ~
Va multumesc ! Voi incerca asa.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Faceti o cerere la Starea civila prin care cereti eliberarea unui nou certificat de casatorie cu mentiunile existente pe marginea actului (in cazul dvs. mentiunea de divort) iar la motivul cererii scrieti ca va este cerut de autoritatile franceze in vederea acordarii cetateniei.

HG 64/2011, art. 159:
(1) Certificatul de căsătorie se poate elibera unuia dintre soti sau, la cerere, ambilor soti.
(2) Pentru sotul supravietuitor sau, în caz de divort, pentru motive întemeiate, se pot elibera certificate de căsătorie, cu mentiunile corespunzătoare.
[ link extern ]

Alte discuții în legătură

Carte identitate permis pasaport cristianjuvete cristianjuvete Buna ziua, Am efectuat o casatorie in strainatate intre cetatean sud african si cetateanca romanca. Certificatul de casatorie (unnabriged) a fost emis de ... (vezi toată discuția)
Inscriere casatorie si divort in romania cristiancosmin cristiancosmin buna. am o problema si sper sa ma puteti ajuta. eu locuiesc din 2002 in spania. m-am casatorit in barcelona cu o spaniola in 2003 si m-am divortat in 2010 dar ... (vezi toată discuția)
Apostila certificat divort din austria DAN_ZISU DAN_ZISU Va salut cu respect pe toti ! Problema acestei \\"apostile \\" este veche , dar nu am gasit solutii clare , sper sa ma ajutati . Tribunalul din Iasi a ... (vezi toată discuția)