avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1076 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... poate fi atacata o sentinta definitiva?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

poate fi atacata o sentinta definitiva?

in anul 2003,s-a deschis un proces pentru obtinerea unei case,pe care respectiva persoana a reconstrit-o in urma cu 25 de ani,in cartea funciara era trecut 30.000 mp,au fost dati in judecata ca piriti,consiliul local si vechii propietari de care nu se mai stia nimic din 1944,dupa toate demersurile legale,s-a constatat ca nu exista mostenitori,nu s-a cerut niciodata pinala aceea data terenul sau casa,asa ca sentinta a fost data favorabil,deci instanta a stabilit ca cei 30.000 mp intra in propietatea consiliului local ca mostenire vacanta,iar de aici se atribuie prin ascensiune casa si 1000 mp persoanei reclamante.nu s-a facut apel de catre nimeni iar dupa termenul legal ,aceea persoana sa intabulat in CF cu casa si 1000 mp restul de 29.000 raminind sa fie trecut consiliul local.Eu am cumparat aceasta casa cu cei 1000 de mp lasind drept de uzufruct persoanei care mi-a vindut-o.Acum am primit o citatie la tribunal pentru un proces in care sunt pirita si mi se cere sa predau casa si terenul unui mostenitor aparut acum,ce este si mai grav ca acel mostenitor a reusit prin nu stiu ce metode sa se treaca cu ajutorul actului notarial de mostenire ca propietar pe cei 29.000 mp,care deja au fost distribuiti de catre primarie persoanelor care aveau drept de primire teren cu titlu de propietate,eu fiind cumparatoare a unei parti din acest teren de la acele persoane care au primit terenul.va rog sa-mi spuneti ce se poate face in acest caz?mentionez ca aminaintat la parchet si este in curs de cercetare,cuma fost posibil sa apara in CF numele acelui mostenitor fara sa treaca prin consiliul local.Banuiesc ca este un mostenitor fals,dar credca vrea sa obtina ceva foloase in germania,fostii propietari fiind de etnie evreica?
Cel mai recent răspuns: victoria53 , utilizator 08:42, 14 Noiembrie 2008
Depuneti la instanta copii de pe actele prin care dvs ati devenit proprietara casei si terenului respectiv.
Vin din nou cu rugamintea sa-mi precizati daca pot sa duc si eu concluzii scrise,in acest proces care continua?Mentionez ca am venit cu o intimpinare in care am aratat ce ma nemultumeste si mai ales ca trebuie respinsa cererea reclamantului,am depus acte de propietate,sentinta civila definitiva din 2004,adeverinta de la comisia locala precum ca acest teren ne fiind revendicat a fost distribuit conform legilor funciare,plus ca nr topo nu mai corespund ,prin masuratori noi existind alte nr topo.Dar acum as vrea sa replic ceva la concluziile scrise care le=a depus reclamantul,si nu stiu forma sub care pot sa o fac,verbal fiind greu sa ma exprim tot ce am de spus,deci as vrea oforma scrisa in care sa pot da replica la concluziile scrise de reclamant,de ceea intreb,pot formula si eu ca pirit concluzii scrise ?care sa le depun la dosar ptr a fi studiate la urmatorul termen?Multumesc
Toate partile pot depune acte, precizari si concluzii scrise, cu precizarea ca acestea din urma se depun la ultimul termen de judecata, atunci cand procesul se termina si instanta va pronunta solutia. Dar nimic nu va impiedica ca sa raspundeti la precizarile reclamantului, in scris. Sa nu va pierdeti in amanunte pentru ca judecatorii au multe dosare si se rezuma la lege si la situatia de fapt.
Multumesc de raspunsul dvs.Asa voi proceda,asa cum m-ati sfatuit.
Concluziile ar trebui lasate pe seama unui avocat.

Partea implicata (si patimasa, adeseori) are tendinta de a ineca esentialul intr-o mare de amanunte lipsite de semnificatie.

Ori in justitie, daca n-ai captat atentia / daca n-ai punctat deja esentialul cu al treilea cuvant din fraza nu trebuie sa te astepti sa o mai receptioneze cineva.

Abia dupa ce am ajuns avocat mi-am dat seama ca avocatii buni sunt cei care vorbesc putin si al naibi de ... la obiect.

Alte discuții în legătură

Drept de propietate sergiu_degan sergiu_degan Buna ziua, as avea si eu o problema cu niste mostenitori de la cine am cumparat eu terenul, problema sta in felul urmatorm,eu am cumparat casa in 1980 de la ... (vezi toată discuția)
Urgent legea 18/1991 G_Constantin G_Constantin Buna ziua Tatal meu a mostenit de la parintii sai un teren intravilan de 1000 de metri patrati in 1973, terenul [b]nu a fost niciodata [/b]in propietatea ... (vezi toată discuția)
Intabulare teren de langa casa dupa ce cumpar casa mirceaCRM mirceaCRM Buna ziua, Am nevoie de un sfat si etape pentru a rezolva o mica problema: Am ales sa cumpar prin prima casa un apartament la casa intr-un duplex. Sunt 4 ... (vezi toată discuția)