avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 470 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale societati disparute
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

societati disparute

am pe tatal meu care doreste sa-si depuna dosarul de pensionare la limita de varsta si cum i s-a pierdut carnetul de munca trebuie sa cautam societatiile la care a muncit in decursul vietii societati din timpul lui Ceausescu pentru a ise elibera acele adeverinte de vechime care inlocuiesc carnetul de munca.Problema este ca unele societati nu mai exista asa ca rog daca stie cineva cum as putea sa caut si sa le gasesc acele intreprinderi .mentionez ca am fost la arhivele nationale dar din 8 intreprinderi la care a lucrat am gasit doar una.trebuie undeva sa existe niste date,adrese despre acestea dar nu stim unde sa le gasim.Multumesc
Cel mai recent răspuns: Claudia Ghioc , Contabil 14:01, 18 Ianuarie 2010
incercati sa gasiti societatile succesoare, poate sunt unele cunoscute.
Sugestia noastra este sa incercati sa cautati in arhivele ITM deoarece aceasta a preluat evidentele fostelor "camere de munca".
la ITM au evidente doar din 2002 incoace cel putin asa mi s-a spus iar unele societati succesoare sint doar una din 8 cite am de gasit si ma gindeam ca celelate 7 trebuie sa existe o institutie care are evidenta acestora fiind din timpul lui ceausescu dar nu stiu unde as putea sa ma adresez.
In cazul in care nu reusiti sa dati de urma acestor societati, puteti reconstitui vechimea in munca. In acest sens, se depune o cerere adresata Comisiei de reconstituire a vechimii în muncă constituia şi care funcţionează în cadrul D.M.S.S.F. in a carei raza teritoriala are domiciliul tatal dvs.
Cererea va cuprinde : datele de identificare ale solicitantului, perioada ce se doreşte a fi reconstituită, funcţia, meseria sau specialitatea în care şi-a desfăşurat activitatea, unitatea cu care a fost în raport de muncă, înscrisuri originale din care să rezulte lipsa arhivei sau a documentelor doveditoare, precum şi a faptului că între solicitant şi unitate a existat un raport de muncă, propunerea a doi martori ce vor fi audiaţi care pot dovedi cu acte că au lucrat împreună cu solicitantul, în aceeaşi perioadă şi unitate.
Procesul-verbal al comisiei de reconstituire a vechimii în muncă va cuprinde toate menţiunile prevăzute în art.17 din Decretul nr.92/1976 şi va fi încheiat şi expediat prin poştă, prin scrisoare recomandată cu confirmare de primire, în termen de 30 de zile de la data înregistrării cererii.
cind spuneti de inscrisuri originale la ce anume va referiti?D.M.S.S.F. ce institutie este?si martorii de pe vremea cind au muncit pentru ca este vorba de anii 1964 si pina in 1988 de unde ii mai gasim noi acuma mai ales ca este vorba de 7 intreprinderi pe unde a muncit asta ar insemna ca trebuie sa gasim 14 martori la fiecare intreprindere cite 2 martori?

Alte discuții în legătură

Carte de munca Fapanuputapa Fapanuputapa Stimati avocati , Am fost angajat la avicola Titu din lunguletu jud. DB timp de 5 ani si apoi am luat transferu la alta societate dupa aceia am intrat in ... (vezi toată discuția)
Cartea de munca din ianuarie 2009 nikolee nikolee lucrez de trei ani de zile cu contracte de munca dar prima firma la care am lucrat nu mi-a facut si carte de munca deoarece nu erau disponibile. cand m-am ... (vezi toată discuția)
Reconstituirea vechimii in munca loredana.m loredana.m Buna seara, am urmatoarea problema: tatal meu este pensionat pe caz de boala, dar nu i s-a luat in considerare la calculul pensiei, 8 ani pe care i-a lucrat cu ... (vezi toată discuția)