avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 537 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Prescriptia raspunderii penale
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Prescriptia raspunderii penale

Am fost trimis in judecata in 2006 pt. infractiunea de fals in inscrisuri sub semnatura privata(art. 290 cod penal)pt. fapte comise in perioada iulie-octombrie 2005. Procesul inca se judeca,e in faza apelului.(trimis de la recurs inapoi spre rejudecare). Eu socotesc ca a intervenit termenul de 5 ani de prescriptie a raspunderii penale.Pot beneficia de aceasta prescriptie? Va rog raspundeti-mi cat se poate de repede, luni am ultimul termen in proces, in care se va pronunta sentinta, si ma contrazic cu avocatulmaeu. ( el spune ca termenul de prscriptie s-a intrerupt in momentul cand mi-a fost comunicat rechizitoriul, dar atunci Patriciu cum de beneficiaza??!!!.. ca par situatii similare.). Va multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: alexandrugroza , utilizator 15:14, 22 Octombrie 2011
Potrivit legii, cursul termenului prescriptiei raspunderii penale se intrerupe prin indeplinirea oricarui act care, potrivit legii procesual penale, trebuie comunicat invinuitului sau inculpatului in desfasurarea procesului penal(ex. punerea in miscare a actiunii penale).
In cazul P.atriciu, este vorba de o situatie asemanatoare insa difera ca si obiect...si legatura de cauzalitate.
Pentru a sti exact despre ce este vorba trebuie consultat dosarul...
Pentru 290C.pen riscati sa vi se aplice o amenda (daca nu sunteti in recidiva).
Termenul de prescriptie va curge de la data la care a inceput judecata in fata instantei penale. Asa ca propun sa mergeti pe mana avocatului....si sa lasati interpretarea articolelor pentru calea de atac de care cu siguranta veti uza...
Succes
Din pacate,sunt in recidiva,de aceea insist. In consecinta , sa invoc aceasta prescriptie, sau sa las instanta sa se autosesiseze?
termenul de prescriptie in cazul dvs. a fost intrerup prin trimiterea in judecata. Probabil ca faceti confuzie intre prescriptia raspunderii penale si prescriptia speciala.Daca urmariti invocarea celei din urma inca nu s-a implinit termenul
Prescriptia speciala in cazul dvs se va implini pe undeva prin 2013, adica dupa 7 ani si 6 luni de la savarsirea faptei, oricate intreruperi ar fi intervenit. presupun ca nu aveti cum sa mai trageti de timp pana atunci.
Ultima modificare: Sâmbătă, 22 Octombrie 2011
alexandrugroza, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cauze care inlatura prescriptia raspunderii penale florin_v florin_v Care sunt cauzele care inlatura prescriptia raspunderii penale? Este vorba despre anumite acte sau altceva? Desfasurarea procesului penal sau o eventuala ... (vezi toată discuția)
Prescripție ucidere din culpa IonMF IonMF Cînd se prescrie pedeapsa unui inculpat care la judecarea pe fond a primit 5 ani de închisoare cu executare.S-a facut apel iar acum cauza a fost trimisă ... (vezi toată discuția)
Revocarea suspendarii conditionate, posibil sau nu in speta de fata? alexandrugroza alexandrugroza Buna ziua tuturor.M-ar interesa daca este posibila revocarea suespendarii conditionate in urmatoarea situatie. - 2005 se comit 2 infractiuni de fals in ... (vezi toată discuția)