avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1047 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Medierea - domeniu de aplicare şi ... medierea in cazul unei incredintari minori
Discuție deschisă în Medierea - domeniu de aplicare şi aspecte juridice

medierea in cazul unei incredintari minori

cum se poate apela la mediere?ce inseamna medierea? locuiesc in sectorul 3 buc si sunt in proces cu fostul sot pt incredintare minor.pot apela la mediere?
multumesc
Medierea presupune rezolvarea diferendelor sdintre parti fara a se mai recurge la justitie. In situatia dv. nu cred ca medierea ar avea succes daca fostul sot nu doreste sa va fie dv. incredintat minorul.
dar pot apela la mediere in acest moment?
Este foarte indicat sa apelati la procedura medierii in cazul dumneavoastra. Mediatorul fiind un specialist in comunicare va sti sa conduca partile catre un acord avantajos pentru ambele parti. Rolul mediatorului este acela de a facilita negocierile dintre parti sprijinindu-le pentru solutionarea conflictului pe cale amiabila prin obtinerea unei solutii reciproc convenabile.

Mediatorul va va face sa intelegeti ca problemele dintre dumneavoastra si fostul sot s-au solutionat printr-un divort. In momentul de fata sunteti parintii unui copil pe care il iubiti si-i doriti binele. Fapt pentru care sunteti capabili sa gasiti modalitatea de a creste acest copil asfel incat sa nu simta lipsa niciunuia din parinti.

Nu impartasesc niciuna din cele doua afirmatii citate mai jos.
top dan a scris:

Medierea presupune rezolvarea diferendelor sdintre parti fara a se mai recurge la justitie. In situatia dv. nu cred ca medierea ar avea succes daca fostul sot nu doreste sa va fie dv. incredintat minorul.

1.Medierea se face oricand, inainte sau dupa introducerea actiunii. Mai mult, acordul de mediere se prezinta instantei de judecata competente in vederea incuviintarii si pronuntarii unei hotarari judecatoresti.
2.Eu cred ca medierea va avea succes intrucat mediatorul va sti sa va faca sa constientizati ca minorul nu se partajeaza. Incredintarea minorului nu presupune ruperea legaturilor minorului cu unul din parinti. In prezent se poate opta si la custodia comuna.

Apelati la un mediator cu incredere, nu aveti nimic de pierdut, va fi in beneficiul minorului.
un raspuns excelent...locuiesc in sectorul 4 , unde ma pot adresa unui mediator? la jud sector 4?
Tabloul mediatorilor autorizati il gasiti la aceasta adresa [ link extern ] /

Alte discuții în legătură

Caut mediator pt divortz ileana-cosanzeana ileana-cosanzeana Buna ziua, Este vorba de un divortz simplu cu acordul partilor, in care sotii nu au nimic de impartit. Doresc sa incerc sa obtin sentinta de divortz inainte ... (vezi toată discuția)
Divort daniela70 daniela70 Buna ziua! Sotul meu doreste sa-i dau acordul pentru depunerea cererii de divort. Mentionez ca avem un copil minor , un apartament si o masina, dobandite ... (vezi toată discuția)
Actele necesare pentru introducerea unei actiuni de divort P.F.A. HERMAN DAN P.F.A. HERMAN DAN Buna ziua, Ptr deschiderea actiunii de divort ce acte ar trebui sa prezint ? Cam cat ar dura pana la pronuntarea divortului daca suntum de acord cu toate ... (vezi toată discuția)