Este foarte indicat sa apelati la procedura medierii in cazul dumneavoastra. Mediatorul fiind un specialist in comunicare va sti sa conduca partile catre un acord avantajos pentru ambele parti. Rolul mediatorului este acela de a facilita negocierile dintre parti sprijinindu-le pentru solutionarea conflictului pe cale amiabila prin obtinerea unei solutii reciproc convenabile.
Mediatorul va va face sa intelegeti ca problemele dintre dumneavoastra si fostul sot s-au solutionat printr-un divort. In momentul de fata sunteti parintii unui copil pe care il iubiti si-i doriti binele. Fapt pentru care sunteti capabili sa gasiti modalitatea de a creste acest copil asfel incat sa nu simta lipsa niciunuia din parinti.
Nu impartasesc niciuna din cele doua afirmatii citate mai jos.
top dan a scris:
Medierea presupune rezolvarea diferendelor sdintre parti fara a se mai recurge la justitie. In situatia dv. nu cred ca medierea ar avea succes daca fostul sot nu doreste sa va fie dv. incredintat minorul.
1.Medierea se face oricand, inainte sau dupa introducerea actiunii. Mai mult, acordul de mediere se prezinta instantei de judecata competente in vederea incuviintarii si pronuntarii unei hotarari judecatoresti.
2.Eu cred ca medierea va avea succes intrucat mediatorul va sti sa va faca sa constientizati ca minorul nu se partajeaza. Incredintarea minorului nu presupune ruperea legaturilor minorului cu unul din parinti. In prezent se poate opta si la custodia comuna.
Apelati la un mediator cu incredere, nu aveti nimic de pierdut, va fi in beneficiul minorului.