avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 829 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... autorizati de constructie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

autorizati de constructie

Anexele gospodaresti construite din anul 1995 ,96,97,98 fara autorizatie pot fi somati de primarie sa le demoleze.Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Marcel Mihalache , Avocat 10:40, 23 Octombrie 2011
Nu, s-a prescris dreptul primariei de a constata contraventia. Termenul era de 2 ani de la ridicarea constructiei.
Pot fi somati, dar nu mai pot fi amendati pentru neindeplinirea somatiei.
Legea 50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcţii:

ART. 31
Dreptul de a constata contraventiile si de a aplica amenzile prevazute la art. 26 se prescrie in termen de 2 ani de la data savarsirii faptei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrare in legalitate constructie balcon din 1996 ad75ria ad75ria In anul 1997 am achizitionat un apartament situat la parter, apartament care are un balcon construit de vechiul proprietar.In 1996 constructia a inceput fara ... (vezi toată discuția)
Legea 50/1991 art 31, extensie dar am demolat si construit irina cristiana irina cristiana Buna seara! in februarie 2008, am obtinut autorizatie de constuctie a casei dar pentru extensie, adica exista deja o casa de 42m2, pe care eu am demolato si am ... (vezi toată discuția)
Mici modificari in apartament pif10oct@yahoo.com pif10oct@yahoo.com Bucataria comunica cu balconul printr-o fereastra;,am taiat peretele la jumatate de fereastra in jos ( lat de 55 cm si inalt de 80 cm), lasand jos un prag de ... (vezi toată discuția)