avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 495 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Autoritatea pãrinteascã. Acordul so?ilor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Autoritatea pãrinteascã. Acordul so?ilor

din cate am citit.... odata cu intrarea in vigoare de la 1 octombrie a noului cod civil,acesta prevede ca dp divort autoritatea parinteasca revine in comun ambilor parinti. Asta se poate realiza doar in cazul in care sotii sunt de acord ?
inca ceva... pt violarea corespondetei se poate da in judecata sotul/sotia?
ms anticipat
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 10:30, 24 Octombrie 2011
Autoritatea parinteasca este ansamblul de drepturi si îndatoriri, care privesc atât persoana, cât si bunurile copilului si apartin în mod egal ambilor parinti.
Aceasta este prevederea legala iar parintii nu sunt intrebati la divort daca sunt de acord. In cazurile limitativ prevazute de lege unul dintre parinti (sau amandoi) poate fi decazut din drepturi..... obligatiile raman.

Pentru violarea corespondetei nu puteti da in judecata sotul. Aceasta este o fapta penala.... numai procurorul poate dispune inceperea urmaririi penale.....trimiterea in judecata s.a.m.d.
Daca sunt motive intemeiate, instanta poate hotari ca minorul sa fie incredintat numai unui parinte.
Pentru violarea corespondentei, depuneti plangere penala la politie sau parchet

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme custodie copil PAVEN ANA MARIA PAVEN ANA MARIA As dori sa va cer sfatul intr-o problema de familie. Sora mea a divortat in urma cu doi ani obtinand custodia deplina asupra copilului , care anul acesta ... (vezi toată discuția)
Autoritate parinteasca Andreea_2003 Andreea_2003 ce inseamna , concret, exercitarea autoritatii parintesti, in comun de catre ambii parinti? ce trebuie sa stabileasca impreuna parintii? exercitarea ... (vezi toată discuția)
Divort si partaj- cum se impart bunurile? talmacel talmacel Buna seara, Va rog sa imi spuneti daca vreau sa divortez ,dar fac 5 ani in septembrie 2012si nu mai vreau sa astept pana atunci cum se impart bunurile? ( ... (vezi toată discuția)