avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1798 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... contestatie decizie de pensionare - recurs
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

contestatie decizie de pensionare - recurs

Buna ziua si bine v-am regasit.
Ma lovesc de cateva pb. si sper sa ma ajutati cu un sfat. Iata pe scurt despre ce e vorba:

Am dat in judecata Casa de Pensii, cauza fiind contestatie decizie pensionare. La fond am castigat.

M-am trezit cu au facut recurs si in motivele lor de recurs ei invoca faptul ca, instanta de fond nu a respectat prevederile legale, in sensul ca adeverinta depusa de mine la instanta de fond, nu are trecut temeiul legal in baza caruia mi s-au acordat sporurile, cerinta prevazuta in pct. VI din Anexa OUG nr. 4 / 2005.

Ce vina am eu ca firma angajatoare a uitat sa treaca si acest temei legal?
Mentionez ca, la instanta de fond, am depus 2 adeverinte, din care una e intocmita ca la carte de catre firma angajatoare, in care se confirma ca am fost salariata lor, in perioada x, pe postul x, beneficiind de sporurile x, in cuantum x si perioada in care mi-au fost acordate aceste sporuri, precum si temeiul legal, iar a 2-a adeverinta e cea veche, in care nu e mentionat acest temei legal.

INTREBARE : se pot prevala de acest aspect neimputabil mie si sa-mi respinga cererea in recurs, chiar daca firma angajatoare mi-a dat acea adeverinta in care era confirmat totul ca la carte?

Astept cu nerabdarare un raspuns si o sugestie, eventual . Multumesc anticipat si sa aveti un week'end placut.
Cel mai recent răspuns: eduard5432 , utilizator 13:19, 28 Noiembrie 2008
Adeverinţele prin care se dovedesc aceste sporuri vor cuprinde:
- denumirea unităţii;
- perioada în care s-a lucrat, cu indicarea datei de începere şi de încetare a raportului de munca;
- funcţia, meseria sau specialitatea exercitată;
- denumirea sporurilor, procentul sau suma acordată;
- perioada în care a primit sporul şi temeiul în baza căruia s-a acordat;
- adeverinţele vor purta număr, data eliberării, ştampila unităţii, precum şi semnătura celui care angajează unitatea sau a persoanei delegate în acest sens de conducerea unităţii.

Daca adeverintele eliberate de catre fostii angajatori nu cuprind aceste elemente, C.J.P. nu le iau in seama la recalcularea pensiilor.
Sporurile, indemnizatiile si majorarile de retributii tarifare se dovedesc prin inscrisurile din carnetele de munca sau prin adeverinte intocmite conform legii, eliberate de angajatori, care poarta intreaga raspundere cu privire la valabilitatea si corectitudinea acestora.
Puteti solicita fostului angajator eliberarea unei alte adeverinte care sa corespunda cu cele prevazute de anexa Vi din OUG nr.4/2005.
Multumesc de promtitudine.
Cat despre o a 2-a adeverinta, tocmai aici e buba . Eu am 2 : prima, care are lipsa temeiul legal si este din 2005, si, a 2-a adeverinta, din 2008, unde angajatorul confirma ca am fost salariata lor, in ce perioada, ...sporurile acordate si temeiul legal, continutul acesteia din urma fiind ca la carte.

In motivarea sentintei de fond s-a tinut seama de aceasta ultima adeverinta...iar eu nu stiu daca, mai e necesar sa mai cer o alta adeverinta, din moment ce ultima are totul cuprins, ca la lege si instanta de fond mentioaneaza si ea in motivare acest aspect.
Ma gandesc sa depun intampinare si sa solicit mentinerea sentintei data de instanta de fond si sa respinga recursul Casei de pensii ca neintemeiat.


Ultima modificare: Sâmbătă, 20 Septembrie 2008
Morrigan, utilizator
Potrivit art.118 alin.1 C.proc.civ., întâmpinarea este obligatorie, afară de cazurile în care legea prevede în mod expres altfel. Prin urmare, intâmpinarea este obligatorie şi la judecata în apel, precum şi a judecata în recurs , faţă de prevederile art.298 şi art.316 C.proc.civ., prin care se face trimitere la dispoziţiile privind judecata în primă instanţă, respectiv în apel.

In aceste conditii, depuneti intampinare la recursul introdus de catre CJP si prin care solicitati mentinerea hotararii primei instante ca legala si temeinica.
Am fost cam ocupata zilele acestea, insa am trecut special sa va multumesc pt. ajutor...Intampinarea am depus-o chiar a 2-a zi dupa ce am vb aici.
Va tin la curent cu judecarea recursului ...Sper sa nu am pb si instanta de recurs sa mentina solutia data si la prima instanta. :)
Ultima modificare: Duminică, 28 Septembrie 2008
Morrigan, utilizator
Buna seara,

Acelasi subiect, alta intrebare: stiti cumva care este termenul pentru a contesta decizia de pensionare ? Nu mi s-au luat in calcul doua sporuri convenite prin contractele colective/individuale de munca: sporul de limbi straine si un spor de importanta, notate si explicitate (procent si suma) si in cartea de munca si in adeverinte, cu toate datele cerute: OUG 4/2005, data, stampila, semnatura.... sub forma de tabel.

V-as fi recunoscator daca mi-ati raspunde chiar in aceasta seara, daca este cineva pe forum online,

Eduard

Alte discuții în legătură

Cum pot invinge infama casa de pensii bios bios In termen legal, am contestat in instanta punctajul inscris in decizia din 15 iul.2006,decizie emisa in baza OUG nr. 4/2005.Dupa un periplu de 2 ani prin ... (vezi toată discuția)
Depunere dosar pensionare Ank27 Ank27 Buna ziua, Ce tip de adeverinta ar trebui eliberat de angajator pentru un salariat care si-a desfasurat activitatea in anii 90 si doreste sa isi depuna ... (vezi toată discuția)
Recuperare sporuri mjion mjion Am lucrat o perioada cu echipamente cu raze x. Nu am primit nici un spor. Ce pasi trebuie facuti,pentru a-mi recupera aceste sporuri? Dar pentru sporul de ... (vezi toată discuția)