avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 425 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Cum pot invinge infama Casa de pensii
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Cum pot invinge infama Casa de pensii

In termen legal, am contestat in instanta punctajul inscris in decizia din 15 iul.2006,decizie emisa in baza OUG nr. 4/2005.Dupa un periplu de 2 ani prin instante ,dosarul cauzei se afla acum, a treia oara ,la instanta de fond-Tribunal-unde ,in sfarsit, se judeca fondul,aflandu-se in etapa de incuvintare a expertizei tehnice,care trebuie sa fie gata pana la termenul 22 ian 2009.
Zilele trecute,am primit prin posta de la Casa de Pensii,o noua decizie care poarta data de 1 oct.2008 si care :

* este emisa in baza aceluiasi act normativ respectiv,OUG 4/2005, la fel ca cea aflata in litigiu
*certifica un punctaj mai mic decat cel din decizia in litigiu pentru exact acelasi traseu profesional cuprins intre 1 0ct.1970 si 1 iul 2005, fara ca, pentru aceasta perioada sa fi intervenit vreo modificare in elementele avute in vedere la determinarea punctajului mediu anual (nu am depus nici o alta adeverinta pentru sporuri !)
*noua decizie nu este insotita de un Buletin de Calcul care sa justifice micsorarea punctajului corespunzator aceleiasi perioade
*acestei decizii ii sunt anexate alte 2 decizii,de alt tip, care sunt emise un baza art 95 din L.19/2000,si au drept scop adaugare stagiu suplimentar de cotizare, realizat Dupa data la care se opreste analiza perioadei care face obiectul atat al deciziei aflate in litigiu cat si al celei noi. Se pare ca ,prin anexarea celor 2 decizii, datate cu 30 oct 2008 , decizia noua din 1 oct 2008, se constituie intr-o Motivare ce ar justifica revizuirea deciziilor ,pentru adaugare stagiu suplimentar(art 95) din 20.12.2006 si 28.06.2007, iar acestea prin revizuire devenind deciziile din 30 oct 2008 (evident, cu un punctaj mai mic decat cel stabilit anterior)!!!

Intrebare::(
-Tinand cont de faptul ca instanta nu s-a pronuntat inca asupra cauzei care are ca obiect decizia din 15 iul.2006, identica cu decizia din 1 oct.2008 ,sub aspectul identitatii actului normativ in baza caruia au fost emise si al identitatiii traseului profesional, pentru care, fiecare dintre ele certifica un alt punctaj.

1.Exista vreo motivare " IN DREPT" de care sa ma pot folosi acum cand sunt in termen sa contest atat decizia din 1 oct.2008 cat si cele 2 decizii revizuite din 30 oct.2008, anexate ei ??

2.Ce anume sa solicit instantei acum ,in aceasta noua actiune ? Anularea celor 3 decizii ?? sau ce altceva ?? Daca nu le contest acum exista pericolul ca,in viitor, pensia mea sa nu poata fi indexata pana cand pensia rezultata prin inmultirea punctajului mediu anual recalculat de aceste decizii,cu valoarea unui punct de pensie va depasi valoarea pensiei aflate in plata). Milioane de multumiri pentru timp si rabdare !!!!:):)
In deciziile emise exista precizat termenul in care pot sa fie contestate aceste decizii. Prin urmare, aveti posibilitatea de a deschide un nou proces cu Casa Judeteana de Pensii daca considerati ca deciziile emise nu ar corespunde realitatii.
Instantei veti solicita anularea acestor decizii.
Daca nu contestati aceste decizii, in viitor pensia dvs nu va mai fi indexata pana cand pensia rezultata din inmultirea punctajului mediu anual recalculat cu valoarea punctului de pensie va depasi valoarea pensiei aflate in plata.
Decizia nou primita( din 1 .10.2008) este identica sub aspectul actului normativ in baza caruia care a fost emisa si ,de asemeni, identica, ca si scop , deoarece analizeaza aceiasi perioada de timp, cu Decizia din 15.06.2006 care se afla in acest moment in curs de judecare la instanta de fond-Tribunal.Cele doua, cea noua si cea aflata deja la instanta , sunt diferite intre ele doar prin data emiterii lor si prin numarul de puncte certificate. Este legala emiterea de catre parata a unei alte decizii care are acelas scop si este bazata pe acelasi act normativ stiind ca exista pe rolul instantei o decizie anterioara de acelasi tip asupra careia nu s-a pronuntat nici o sentinta civ. pana in acest moment ??? Cerere de chemare in judecata va fi admisa daca nu o motivez si "IN DREPT" ? Cu ce o pot motiva "IN DREP"( ca "IN FAPT" stiu) ?
Stimate domn, cu greu va faceti inteles, dar si eu am aceasta problema uneori!
1. In termen de trei ani de la etapa dvs. de recalculare, Casa de Pensii poate revizui decizia de pensie in temeiul aceluiasi act normativ, respectiv in temeiul art. 7 din O.U.G. nr. 4/2005! Solicitati Casei de Pensii, in scris, sa va comunice rapid buletinele de calcul aferente deciziei din 01.10.2008! Daca punctajul mediu anual a fost micsorat exista posibilitatea sa primiti si o decizie de debit!
2. Numai dupa ce primiti cele trei buletine de calcul puteti hotara ce sa invocati in drept in cazul in care contestati decizia de pensie din 01.10.2008.
3. Cele doua decizii de adaugare stagiu de ce le contestati, in fapt? Nu vad niciun motiv!
4. Niciun act normativ nu interzice Casei de Pensii sa revizuiasca decizia emisa in temeiul O.U.G. nr. 4/2005, daca aceasta a fost contestata in instanta!
Mult succes!
1.Asa este numai ca, art 7 alin(4) din OUG 4/2005 spune :"in situatia in care se constata erori de calcul ,decizia de pensie poate fi revizuita din oficiu Cu Respectarea prevederilor L nr.19/2000,cu modificarile si completarile ulterioare" Ori ,in L.19/2000 art.89 "In situatia in care se constata erori in stabilirea si in plata drepturilor de pensie,se vor opera revizuirile si modificarile legale,atragand,dupa caz raspunderea celor vinovati " DE CE CREDETI CA voi primi eu o decizie de debit daca nu sunt responsabila de erorile din decizii ??
La alin (2) al aceluiasi articol :" la sfarsitul fiecarui an calendaristic drepturile de pensie se revizuiesc din oficiu, daca elementele avute in vedere la calcului initial al pensiei, pentru perioadele de stagiu ulterioare datei de 1 aprilie 2001, au suferit modificari inscrise si confirmate in Declaratia privind evidenta nominala a asiguratilor si a obligatiilor de plata catre bugetul asigurarilor sociale de stat ,depusa de angajator pana la data de 31 decembrie a fiecarui an la casa teritoriala de pensii " IN CAZUL MEU , Casa de pensii daca considera necesar, asa cum considera acum, ar fi trebuit sa revizuiasca de acum 1 an una dintre cele 2 decizii si acum 2 ani pe celalalta !! Iata, acum s-a trezit dar nu stiu cat de justificat ??

3. o data ce contest decizia din 1 .10.2008 , automat trebuie sa contest si cele 2 decizii de adaugare vechime pentru ca, punctajului certificat de d. din 1 .10 2008, i se adauga numarul de puncte corespunzatoare unui stagiu de 12 luni cotizat suplimentar dupa deschiderea dreptului la pensie. (si este vorba de 2 ani !) Pe cale de consecinta , cererea de anularea a deciziei din 1.10.2008 ,atrage dupa sine,in mod firesc si pe cea de anulare a acestor 2 decizii .
Va mai rog o ultima intrebare : daca solicit acum casei de pensii buletinele de calcul pentru aceste decizii , in termen de cate zile este obligata sa-mi raspunda ?? Imi este teama sa nu depasesc termenul de 45 zile( data comunicarii deciziilor conform stampilei Postei Rom. este 24.11 .2008 !!! MULTUMESC !
Autorităţile şi instituţiile publice sesizate au obligaţia să comunice petiţionarului, în termen de 30 de zile de la data înregistrării petiţiei, răspunsul, indiferent dacă soluţia este favorabilă sau nefavorabilă.
În situaţia în care aspectele sesizate prin petiţie necesită o cercetare mai amănunţită, conducătorul autorităţii sau instituţiei publice poate prelungi termenul cu cel mult 15 zile.

Alte discuții în legătură

Spor de vechime neluat in calculul pensiei ionitaaneta ionitaaneta Buna ziua, In ,,DATE PRIVITOARE LA ACTIVITATEA IN MUNCA\'\' care stau la baza de calcul a pensiei incepind cu 1.04.1992 sporul de vechime ... (vezi toată discuția)
Recalculare pensie Adriana68 Adriana68 Am facut cerere de recalcularea pensiei pentru orele lucrate [b]in acord global[/b]. Din nefericire, dupa mai mult de doi ani de asteptari a venit si ... (vezi toată discuția)
Trecere de la pensie de invaliditate la pensie pentru limita de varsta Nic.Cic Nic.Cic Bunaziua, este posibil ca un pensionar pentru invaliditate gr.III, la implinirea virstei standard pentru limita de virsta, deci la recalculare, sa primeasca un ... (vezi toată discuția)