avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1929 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Cum pot invinge infama Casa de pensii
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Cum pot invinge infama Casa de pensii

In termen legal, am contestat in instanta punctajul inscris in decizia din 15 iul.2006,decizie emisa in baza OUG nr. 4/2005.Dupa un periplu de 2 ani prin instante ,dosarul cauzei se afla acum, a treia oara ,la instanta de fond-Tribunal-unde ,in sfarsit, se judeca fondul,aflandu-se in etapa de incuvintare a expertizei tehnice,care trebuie sa fie gata pana la termenul 22 ian 2009.
Zilele trecute,am primit prin posta de la Casa de Pensii,o noua decizie care poarta data de 1 oct.2008 si care :

* este emisa in baza aceluiasi act normativ respectiv,OUG 4/2005, la fel ca cea aflata in litigiu
*certifica un punctaj mai mic decat cel din decizia in litigiu pentru exact acelasi traseu profesional cuprins intre 1 0ct.1970 si 1 iul 2005, fara ca, pentru aceasta perioada sa fi intervenit vreo modificare in elementele avute in vedere la determinarea punctajului mediu anual (nu am depus nici o alta adeverinta pentru sporuri !)
*noua decizie nu este insotita de un Buletin de Calcul care sa justifice micsorarea punctajului corespunzator aceleiasi perioade
*acestei decizii ii sunt anexate alte 2 decizii,de alt tip, care sunt emise un baza art 95 din L.19/2000,si au drept scop adaugare stagiu suplimentar de cotizare, realizat Dupa data la care se opreste analiza perioadei care face obiectul atat al deciziei aflate in litigiu cat si al celei noi. Se pare ca ,prin anexarea celor 2 decizii, datate cu 30 oct 2008 , decizia noua din 1 oct 2008, se constituie intr-o Motivare ce ar justifica revizuirea deciziilor ,pentru adaugare stagiu suplimentar(art 95) din 20.12.2006 si 28.06.2007, iar acestea prin revizuire devenind deciziile din 30 oct 2008 (evident, cu un punctaj mai mic decat cel stabilit anterior)!!!

Intrebare::(
-Tinand cont de faptul ca instanta nu s-a pronuntat inca asupra cauzei care are ca obiect decizia din 15 iul.2006, identica cu decizia din 1 oct.2008 ,sub aspectul identitatii actului normativ in baza caruia au fost emise si al identitatiii traseului profesional, pentru care, fiecare dintre ele certifica un alt punctaj.

1.Exista vreo motivare " IN DREPT" de care sa ma pot folosi acum cand sunt in termen sa contest atat decizia din 1 oct.2008 cat si cele 2 decizii revizuite din 30 oct.2008, anexate ei ??

2.Ce anume sa solicit instantei acum ,in aceasta noua actiune ? Anularea celor 3 decizii ?? sau ce altceva ?? Daca nu le contest acum exista pericolul ca,in viitor, pensia mea sa nu poata fi indexata pana cand pensia rezultata prin inmultirea punctajului mediu anual recalculat de aceste decizii,cu valoarea unui punct de pensie va depasi valoarea pensiei aflate in plata). Milioane de multumiri pentru timp si rabdare !!!!:):)
Pe specialistii care raspund pe acest forum , ii rog sa-mi raspunda la intrebarea care priveste situatia : pensionarului de limita varsta al carui drept la pensie a fost deschis anterior datei de 1 apr. 2001, si care dupa aceasta data , respectiv in perioada 1 apr.2001 - 1 Apr 2007, a cotizat suplimentar la Asig. sociale avand si calitatea de asigurat alaturi de cea de pensionar.
INTREBARE :help:
Art.81 din L.19/200 : " Punctajul mediu anual aferent pensiilor din sistemul public se majoreaza prin masuri adoptate prin hotarari ale guvernului "
Art.2 alin(1) din HG nr.1346 / 26 aug.2004 : " Punctajul mediu anual aferent pensiilor cuvenite sau aflate in plata in sistemul public de pensii la data de 1 Sept.2004 ,stabilite in gaza legislatiei aplicabile sistemului de asigurari sociale de stat pana la data de 1 Apr. 2001, se majoreaza cu 5.25% "
Ar trebui sa se regaseasca aceasta majorare de 5,25% in continutul punctajul mediu anual care a fost utilizat ca baza pentru adaugarea numarului de puncte corespunzatoare stagiului suplimentar realizat dupa data acordarii acestei majorari ??? Cu multumiri !!

Va multumesc. Voi incerca in cursul zilei de maine sa ajung la un fax, dand curs amabilei dumneavoastra invitatii.
O seara buna va doresc.
Ultima modificare: Miercuri, 17 Decembrie 2008
ContSters20980, utilizator
@gabriela pintea&toti cei care au fost prezenti pe acest forum

Stimata doamna, m-am edificat; am stat de vorba in cursul diminetii cu un functionar al altei case de pensii si calculul a fost bine facut; cel care imi facuse o simulare al carei rezultat ma avantaja gresise; functionarul care mi-a calculat pensia a tinut cont strict de cartea de munca si adev. , in cartea de munca au fost niste omisiuni si de aceea operatorul casei de pensii a mers "in zig-zag". Cel de la simulare ma avantajase exact cu ceea ce ar fi fost gresit: lua si suma veniturilor totale si adauga si procentul inscris pt sporuri !
Oricum, va multumesc f mult pentru tot ajutorul.

De asemenea, ii multumesc si lui Elis dar, mai ales, tuturor celor care au intrat pe acest forum si care mi-au urmarit problema, intervenind cu informatiile utile mie ! Sa fiti sanatosi si sa va fereasca viata si bunul Dumnezeu de alte probleme decat cele pe care le aveti si pe care va urez sa le treceti cu bine.

Va urez sarbatori fericite, sarbatoarea Craciunului sa vina cu liniste si caldura in caminele dumneavoastra iar Anul Nou sa fie mai bun - pentru noi toti si pentru fiecare dintre noi !

LA MULTI ANI si MULTA SANATATE, TUTUROR !

Eduard (evident, este pseudonimul meu !)
Ultima modificare: Miercuri, 17 Decembrie 2008
ContSters20980, utilizator
freeelis a scris:

Autorităţile şi instituţiile publice sesizate au obligaţia să comunice petiţionarului, în termen de 30 de zile de la data înregistrării petiţiei, răspunsul, indiferent dacă soluţia este favorabilă sau nefavorabilă.
În situaţia în care aspectele sesizate prin petiţie necesită o cercetare mai amănunţită, conducătorul autorităţii sau instituţiei publice poate prelungi termenul cu cel mult 15 zile.



scmpa doamna si scumpule domn.... eu am 5 decizii de pensionare standard si un buletin de calcul si tot nu pot fi admis cu o cerere de chemare in judecata a CJPAS DAMBOVITA ; deci ce se tasteaza intr-o veselie aici este pura pierdere de timp si lectura.....deci!!!!! am cereri depuse de mai bine de 5 ani inca din 2000 pt a-mi fi luati in calcul exact ani cei mai importanti unde beneficiez de doua ordonante de marire,si acelea sunt ani de cooperator si ATENTIE!!!! de dezident politic(munca si domiciliu fortat). deci pana acum numai cerneala si pierdere de timp....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Spor de vechime neluat in calculul pensiei ionitaaneta ionitaaneta Buna ziua, In ,,DATE PRIVITOARE LA ACTIVITATEA IN MUNCA\'\' care stau la baza de calcul a pensiei incepind cu 1.04.1992 sporul de vechime ... (vezi toată discuția)
Trecere de la pensie de invaliditate la pensie pentru limita de varsta Nic.Cic Nic.Cic Bunaziua, este posibil ca un pensionar pentru invaliditate gr.III, la implinirea virstei standard pentru limita de virsta, deci la recalculare, sa primeasca un ... (vezi toată discuția)
Recalculare pensie- plata pe post ika ika Buna ziua, Am primit decizia de pensionare in data de 02.06.2009,in data de 04.06.2009 am depus la CJP bz, o adeverinta cu salariile brute incasate lunar ... (vezi toată discuția)