avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 318 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... anulare decizie concediere + reincadrarea pe post
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

anulare decizie concediere + reincadrarea pe post

Buna ziua,
Am cateva nelamuriri vizavi de procedurile care v-or urma procesului de fond.
Am avut un proces cu compania la care am lucrat si de unde am fost concediata. Am castigat procesul. Acum prima intrebare este : in cat timp primesc decizia cu care ma pot duce la angajator sa ma reincadreze ? Ma pot deplasa la tribunalul Bucuresti pentru a imi ridica decizia?
Cum pot sa aflu daca angajatorul a facut recurs,doar dupa ce trec cele 10 zile de la pronuntare si la fel primesc acasa o citatie sau ma pot interesa la arhiva tribunalului.

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:58, 21 Noiembrie 2011
1. Ca sa aflati daca s-a depus recurs ar trebui sa mergeti la arhiva primei instante si sa vedeti daca intr-adevar s-a exercitat aceast acle de atac ...

2. Nu exista un termen legal in care trebuie sa vi se comunice hotararea primei instante , insa puteti merge la arhiva TMB pentru a solicita eliberarea unei copii legalizate de pe hotararea pronuntata ...

3. Aceasta hotarare se poate pune in executare , sub riscul intoarcerii executarii daca angajatorul castiga in recurs.
Dupa obtinerea copiei hotararii faceti cerere catre angajator pentru a pune in executare acea hotarare.

4. Constituie infractiuni prevazute de Codul Muncii neexecutarea plăţii salariului si neexecutarea reintegrării în muncă.

Art. 261C.mun.
Neexecutarea unei hotărâri judecătoreşti definitive privind plata salariilor în termen de 15 zile de la data cererii de executare adresate angajatorului de către partea interesată constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 la 6 luni sau cu amendă.

Art. 262. C.mun.
Neexecutarea unei hotărâri judecătoreşti definitive privind reintegrarea în muncă a unui salariat constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 1 an sau cu amendă.
Multumesc frumos pentru raspuns!
As dori sa va mai intreb care sunt sansele reale ca eu sa castig si recursul daca dansii fac (ceea ce este cam destul de posibil). Noi am mers pe viciu de procedura ,asta am constestat in instanta,insa dansii (compania la care am lucrat) au adaugat la dosar si niste declaratii (4 la numar ) luate de la fostii mei colegi. Declaratii care nu aratau deloc a declaratie - le lipsea formula de adresare ,nu erau datate si nici numar de inregistrare nu aveau - deci nu se pot incadra in timp.
As dori sa stiu parerea dvs care ar fi sansele ca sa pierd recursul,chiar daca am castigat procesul de fond.

Mai am o nelamurire,eu am avut contract pe perioada nedeterminata cand am fost concediata. Acum ,cu noile prevederi din codul muncii,este posibil ca la reincadrare sa mi se faca contract pe perioada determinata ?
Logic ar fi sa mi refaca tot pe nedeterminat,corect?

Multumesc anticipat pentru raspuns!
Se pare ca se va face recurs,mi-a confirmat juristul companiei unde am lucrat.
Din experienta,aveti idee cat timp dureaza pana primim termenul la recurs?
Oare mai am vreo sansa sa se judece anul acesta?

Multumesc anticipat!
Ce inseamna "Cu recurs în termen de 10 zile de la comunicare" - adica de cand primesc acasa decizia sau de cand se afiseaza?
Mi-a spus cineva ca daca ambele parti au fost prezente la pronuntare nu trebuie sa mai asteptam sa vina decizia acasa si se poate face recurs.
Este adevarat?
Scrie in lege asa ceva?

Multumesc!
Termenul de recurs incepe sa curga de la data comunicarii deciziei primei instante ...

Nu pot sa va spun concret cat dureaza solutionarea unui litigiu in recurs ... am intalnit cazuri in care la doua termene s-a solutionat litigiul , dar si cazuri care au durat ceva vreme ..

Alte discuții în legătură

Modificare in parte a sentintei in recurs! florinsadova florinsadova Am castigat procesul intr-un litigiu de munca pe fond .Atat eu cat si angajatorul am facut recurs.A fost admis recursul meu privitor la cheltuieli de judecata ... (vezi toată discuția)
Reincadrare in munca alexandrescu_cristian alexandrescu_cristian Buna ziua . Pe scurt : am fost destituit dintr-o functie publica , printr-o decizie nelegala in anul 2011 , am contestat aceasta decizie la tribunal , am ... (vezi toată discuția)
Exista cale de atac asupra unei cereri de revizuire hotarare recurs, revizuirea respinsa ca tardiv introdusa? Valentin26 Valentin26 Buna ziua! Ma aflu in litigiu de munca cu fostul angajator, contestatie impotriva deciziei de concediere, am castig de cauza prin recurs la curtea de apel, ... (vezi toată discuția)