avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 612 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Modificare perioada in contractul individual de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Modificare perioada in contractul individual de munca

Asociatia de proprietari a incheiat in urma cu 2 ani un contr. individ. de munca pe perioada nedeterminata cu o persoana pt postul de administrator. Am dori sa fim sfatuiti cum trebuie procedat cf. legii ca acest contract incheiat initial pe perioada nedeterminata sa-l transformam in CIM pe o perioada determinata (de numai 6 luni) ? Multumim.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:33, 16 Noiembrie 2011
Intocmiti un act aditional la contract, prin care se mentioneaza ca perioada de angajare data finala,,,,peste 6 luni.
Acel act aditional vatrebui semnat de ambele parti si transmis la ITM prin REVISAL.

Vedeti si codul muncii.

Art. 41
(1) Contractul individual de munca poate fi modificat numai prin acordul partilor.
(2) Cu titlu de exceptie, modificarea unilaterala a contractului individual de munca este posibila numai in cazurile si in conditiile prevazute de prezentul cod.
(3) Modificarea contractului individual de munca se refera la oricare dintre urmatoarele elemente:
a) durata contractului;
b) locul muncii;
c) felul muncii;
d) conditiile de munca;
e) salariul;
f) timpul de munca si timpul de odihna
Ultima modificare: Luni, 24 Octombrie 2011
Marcel Mihalache, Avocat
Nu se poate asa ceva ... revisal-ul nu permite modificarea c.i.m. din durata nedeterminat in durata determinata ..

singura varianta ar fi incetarea c.i.m. vechi si incheierea altuia nou pe durata determinata.
Act aditional prin care se modifica durata contractului din nedeterminata in determinata, respectiv perioada de la... la..... Actul aditional trebuie semnat de ambele parti.
Art. 17
(1) Anterior incheierii sau modificarii contractului individual de munca, angajatorul are obligatia de a informa persoana selectata in vederea angajarii ori, dupa caz, salariatul, cu privire la clauzele esentiale pe care intentioneaza sa le inscrie in contract sau sa le modifice.
(3) Persoana selectata in vederea angajarii ori salariatul, dupa caz, va fi informata cu privire la cel putin urmatoarele elemente:
h) in cazul unui contract de munca pe durata determinata sau al unui contract de munca temporara, durata acestora;
(5) Orice modificare a unuia dintre elementele prevazute la alin. (3) in timpul executarii contractului individual de munca impune incheierea unui act aditional la contract, intr-un termen de 20 de zile lucratoare de la data aparitiei modificarii, cu exceptia situatiilor in care o asemenea modificare este prevazuta in mod expres de lege.

Revisalul trebuia conceput dupa legislatie.
Ultima modificare: Luni, 24 Octombrie 2011
ContSters42179, utilizator
pneagu a scris:

Act aditional prin care se modifica durata contractului din nedeterminata in determinata, respectiv perioada de la... la..... Actul aditional trebuie semnat de ambele parti.


Chiar daca legea permite asa ceva, nu permite programul REVISAL .. odata inregistrat un c.i.m. pe durata nedeterminata , durata nu se poate modifica in determinata ..
Programul revisal trebuie sa tina pasul cu legislatia. Daca legea ne permite ce facem, este revisalul mai tare ca legea?

Alte discuții în legătură

Va rog un sfat despre contractul de munca pe perioda determinata!!! teodora27 teodora27 Buna ziua, Lucrez in resurse umane si am citi zilele acetea un articol in care se spunea ca daca un salariat are incheiat un contract pe durata determinata ... (vezi toată discuția)
Modificare contract zxz19 zxz19 Buna ziua la un contract individual de munca in care se prevedea ca angajatul lucreaza la sediu angajatorului, se poate face act aditional prin care sa se ... (vezi toată discuția)
Durata muncii avo22 avo22 Buna ziua, am un contract de munca incheiat pe durata determinata. Il prelungesc in nedeterminata. Modific durata prin act aditional. Conform ITM nu se ... (vezi toată discuția)