avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 783 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... stergerea tatalui din certificatul de nastere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

stergerea tatalui din certificatul de nastere

Doresc sa stiu daca este posibil sa fie sters tatal din certificatul de nastere al fiului meu...de 2ani si 3luni.
Nu am fost casatoriti,nu am locuit impreuna,nu imi plateste pensie...
Este fiul lui doar cind vine ocazional sa il vada...
Se poate acest lucru?
Ce este necesar sa fie facut pentru aceasta.
Cel mai recent răspuns: Cris.evi , utilizator 14:31, 8 Ianuarie 2017
Nu se poate.
Singura metoda ar fi fost ca el, tatal, sa fi tagaduit paternitatea in instanta, iar in urma admiterii actiunii s-ar fi schimbat certificatul de nastere.
Dar mama nu poate face aceste modificari.
Puteti in schimb sa solicitati schimbarea numelui copilului pe cale administrativa, la primarie, dar certif. de nastere va ramane acelasi.
Ultima modificare: Luni, 24 Octombrie 2011
Marcel Mihalache, Avocat
Daca este tatal biologic nu prea mai puteti face nimic.
noi " santem " stapani adevarului prin dovada biologica dar nu se poate sterge din certificat numele tatalui ,nici , chiar cu acceptul tatalui. lasati copilul in pace si crestretil cu demnitate.
Nu uitati ca copilul fiind recunoscut este viitorul succesibil al tatalui cu rezerva succesorala.
Dar in același timp pe CM pot fi trecute si datoriile părintelui

Alte discuții în legătură

Tagada paternitatii -urgent Roxana83 Roxana83 Buna ziua , va rog un model de chemare in judecata privind tagada paternitatii . Copil minor de 4 luni , tatal real din relatie de concubinaj , tatal ... (vezi toată discuția)
Tagada paternitati Gainariu Ionela Gainariu Ionela Buna seara!Am fost in proces tagada paternitati am schimbat certificatul copilului dar in rubrica mamei a ramas numele fostului meu sot,as dori in rubrica ... (vezi toată discuția)
Recunoastere copil macoal macoal buna ziua! povestea e simpla...o femeie ,casatorita, dar separata de sotul ei de vreo doi ani,a dat nastere unui copil cu un alt barbat cu care traieste si ... (vezi toată discuția)