avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 590 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Greseli la infiintare - exista posibilitatea de ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Greseli la infiintare - exista posibilitatea de remdiere? Obiect de activitate, punct de lucru si eventuale modificari

Buna ziua!

Am nevoie de ateva sfaturi si clarificari.

Am deschis un SRL cu activitate principala (si autorizata la infiintare) 4791 – Comert cu amanuntul prin intermediul caselor de comenzi sau prin Internet.

Am un site pe care intentionez sa comercializez produse de imbracaminte si acesorii.
Mai am un site pe care vreau sa ofer diferite tipuri de servicii (livrari la domiciliu a unor bunuri achizitonate de la terti, ridicari comenzi pentru terti, baby sitting, plimbare caini, efectuare cumparaturi pentru diferite persone si livrare la domiciliu, calcul astrograma, etc.)
Si mai am un site pe care ofer reduceri, tip groupon.ro.

Iar acum sirul de intrebari:

1. Am nevoie de alte activitati secundare autorizate?
2. Ce coduri caen ar trebui sa am trecute in Actul Consitutiv ca secundare?
3. Am nevoie de punct de lucru pentru site-ul pe care vand produse sau pentru altul dintre cele 3?
4. Daca am primit autorizatia pentru activitatea principala, anume 4791 sub "Activităţi desfăşurate în afara sediului social/profesional şi a sediilor secundare (punctelor de lucru) ", si totusi am nevoie de punct de lucru, pot cere autorizarea aceleasi activitati si sub " SEDII SECUNDARE (puncte de lucru)"? Sau trebuie cumva "mutata" de la in afara sediilor in sediu? Sau pot desfasura aceeasi activtate si in sedii secundare si in afara lor?
5. Pentru punctul de lucru am nevoie de acordul asociatiei de locatari? Daca da folosesc acelasi forumlar ca si pentru sediu social?
6. Daca am de modificat actul consitutiv, de reutorizat activitate principala e mai simplu sa o radiez si sa o iau de la capat? Mentionez ca firma este infiinatta ieri 24 oct. Nu am apucat sa fac stampila, cont sau certificat digital.
7. Si ca sa ies din incurcatura, cam la ce costuri sa ma astept.

Am ajuns in situatia in care sunt deoarece nu detin o proprietate iar persoana care m-a ajutat cu spatiul pentru sediu comercial nu a acceptat sa dea actul de casa nici macar in copie nimanui decat domnei de la ghiseul de depuneri de la ONRC, dupa ce a facut personal copia xerox dupa el la ONRC - paranoie explicabila avand in vedere ca in urma cu 10 ani a pierdut o casa din cauza unei copii falsificate mai departe de un notar, casa pe care a obtinut-o inapoi dupa 6 ani de judecata. Deci mi-a fost imposibil sa apelez la companiile de infiinatre firme.

Imi cer scuze pentru seria lunga de intrebari.

Apreciez din suflet orice sfat si indrumare pe care ar fi trebuit sa le cer inainte sa fac atatea greseli.

Va multumesc foarte mult anticipat!

Alte discuții în legătură

Schimbare cod caen srl-d savurazvan savurazvan buna ziua. am infiintat recent un srl-d cu activitatea principala 4532. cand am ajuns la anaf sa inregistrez firma ca platitoare de tva mi-au zis ca pentru ... (vezi toată discuția)
Activitate la sediul social iopopescu99 iopopescu99 Buna ziua, Detin din 2011 un SRL, cod CAEN principal 7022 - consultanta de afaceri - si activitate declarata la clienti/terti. Doresc sa deschid un magazin ... (vezi toată discuția)
Srl magazin online. sediu social si adresa de unde trimitem coletele dan3s2020 dan3s2020 Doresc sa infiintez un SRL pentru magazin online. Sediu social si punct de lucru pentru activitati de productie a produselor de pe site intr-o anexa care ... (vezi toată discuția)