avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 615 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Schimbarea starii civile
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Schimbarea starii civile

Buna ziua,
dupa ramanerea definitiva si irevocabila a sentintei de divort trebuie anuntat undeva schimbarea starii civile si unde? Eu sunt din Ploiesti.
De asemenea as dori sa stiu daca pot face ceva pentru urgentarea primirii unei sentinte ce a fost pronuntata pe 6 iunie,in afara cererii de urgentare pe care am facut-o si nu a folosit la nimic.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: SuzyCat , utilizator 13:45, 27 Octombrie 2011
nu trebuie sa anuntati nicaieri, schimbati cartea de identitate daca ati schimbat numele.
daca ati facut si cerere de urgentare si nu s-a intamplat nimic , mai asteptati, nu cred ca aveti ce face
Da,am schimbat numele,multumesc de raspuns.
Daca hotararea dvs. a ramas definitiva si irevocabila inainte de 01.10.2011, trebuie sa mergeti cu hotararea de divort la Serviciul de Stare Civila unde a fost incheiata casatoria, pentru efectuarea mentiunii pe certificatul de casatorie cu privire la desfacerea casatoriei prin sent nr. x din data x a judecatoriei x., sent ramasa definitiva si irevocabila la data x.
Cu privire la a doua intrebare, mai formulati inca o cerere de urgentare a redactarii hotararii.
Ultima modificare: Marți, 25 Octombrie 2011
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
Sentinta s-a pronuntat la 30 iunie 2010 si abia zilele trecute am legalizat-o.Dar banuiesc ca data de 30 iunie ramane daca nu s-a mai facut nici un recurs .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hotarare judecatoreasca divort deborahramon deborahramon buna ziua ma intereseaza daca instanta ieri a pronuntat ca sunt divortata in cat timp se redacteaza sentinta si daca pot face ceva pt a o urgenta [editat ... (vezi toată discuția)
Divort prin acord ad2010 ad2010 sunt in somaj si nu-mi permit un avocat.vreau sa va rog sa-mi dat un sfat.ce tb sa fac cand primesc hotararea de divort acasa?vreau sa-mi schimb cat mai rapid ... (vezi toată discuția)
Divort de comun acord angymya angymya BUNA ZIUA am si eu o mica problema si sper sa ma puteti ajuta pe data de 19 ianuarie se face un an de zile de cand ne-am casatorit, astazi 15 ian. am ... (vezi toată discuția)