Buna seara.
In urma cu un an am fost invinuit pt complicitate la inselaciune si am primit nup dar s-a facut plangere impotriva rezolutiei procurorului si s-a ajuns in instanta unde s-a admis actiunea "in parte" adica nup pt mine si trimiterea dosarului inapoi la parchet pt completarea actelor premergatoare de trimitere in judecata pt celalalt invinuit.
Problema este ca acum s-a ajuns la judecata si eu sunt chemat in calitate de martor si as vrea sa va intreb daca se mai poate trece iar de la martor la inculpat.Sunt foarte confuz cu legile astea si nu mai pricep nimic.Va multumesc
Daca in prezent dosarul este la instanta de judecata, fiind trimisa in judecata cealalta persoana, iar dv ati fost citat doar in calitate de martor, inseamna ca in timpul urmaririi penale efectuate nu s-a putut proba savarsirea unei infractiuni de catre dv.
Instanta de judecata este sesizata cu privire la savarsirea unei infractiuni doar prin rechizitoriu. Cat timp dv nu aveti decat calitatea de martor, stati linistit. Totusi, aveti grija ce marturie dati, pe principiul "pasarea pe limba ei piere".
Din cate am inteles avocatul acelei parti vatamate care a vrut sa-mi faca mie rau va cere la instanta sa se schimbe incadrarea mea.Este posibil?Este foarte ranit din cate am inteles ca mie mi s-a dat nup
nu are ce incadrare sa va schimbe deoarece rechizitoriul este deja intocmit si a sesizat instanta cu privire la o singura persoana. Veti fi chemat ca martor ptr a confirma cele deja declarate in cursul urmaririi penale.
Citatie
cercetasa
accident rutier pe calea ferata in 2009
in urma cu 3 luni am primit citatie de la parchet in care scrie -inculpat - distrugere si semnalizare falsa
m am ... (vezi toată discuția)
daca nu ma prezint
andrei856
buna
as vrea sa stiu ce se intampla daca nu ma prezint la un proces in calitate de martor.am fost chemat la procuratura si atunci mi sa spus ca sunt cercetat ... (vezi toată discuția)