danyfear a scris:
eu nu am fost deloc in concediu paternal
dar am primit acest stimulent de 100
pt ca sotia nu a lucrat inainte de a naste,
dar acum la al 2-lea copil am inteles ca s-ar fi modificat legea si as putea primi 500 ron in locul la cei 100 ron
deci eu pot primi pt ambii copii suma de 200 rom pana ce implinesc 2 ani (100+100) asa cum a fost legea pana acum ,sau numai pt un singur copil se primeste ,practic la servici mi s-a zis ca numai pot opri la primul sa iau pt al 2-lea pana faca 2 ani
sau pot lua suma de 500 ron ,in locul la cei 100 ron pe care-i iau acum pt primul copil.Si daca ar trebui sa iau cei 500 este numai pt un copil pana face 2 ani sau 1000 pt amandoi (500+500)
primul are un an si 7 luni ,iar al doilea are 3 luni
daca se poate un raspuns mai simplu
ai dreptul la atat sau atat
si fara sa intru in concediu se ia ,sau trebuie sa intru si daca intru in concediu paternal cat trebuie sa stau pt ca apoi sa abandonez si sa primesc cei 500 daca este sa am dreptul
1. Pt. primul copil veti beneficia in continuare de stimulentul de 100 lei pana ce acesta implineste 2 ani.
2.Pt. cel de-al doilea copil ,puteti beneficia de 500 de lei pana la implinirea de catre acesta a varstei de 2 ani.
3.Nu este nevoie sa intrati in concediu de crestere copil.Pt. ca indepliniti conditia de a fi realizat venituri impozabile in ultimile 12 luni,pt. ca obtineti venit in prezent(lucrati si aveti salariu)si copilul dvs. este sub 1 an,pt. ca sotia dvs. nu poate beneficia de acest drept,ne fiind angajata,dvs.
puteti solicita direct dreptul la stimulentul de insertie,in cuantum de 500 lei ,care se acorda pana ce copilul va implini 2 ani.
4.Pt. a putea beneficia de acest drept,prezentati-va la Primarie,serviciul social,unde vi se va indica ce acte trebuiesc depuse la dosar .