Nu puteti scapa de aceasta pensie.Puteti sa va dati acordul ca acesti copii sa fie infiati de altcineva si atunci cu siguranta ca se va rezolva problema dv.
Codul Familiei
Art. 94. - Întretinerea este datoratã potrivit cu nevoia celui care o cere si cu mijloacele celui ce urmeazã a o plãti.
Instanta judecãtoreascã va putea mãri sau micsora obligatia de întretinere sau hotãrî încetarea ei, dupã cum se schimbã mijloacele celui care dã întretinerea sau nevoia celui ce o primeste.
Când întretinerea este datoratã de pãrinte sau de cel care înfiazã, ea se stabileste pânã la o pãtrime din câstigul sãu din muncã pentru un copil, o treime pentru doi copii si o jumãtate pentru trei sau mai multi copii.
Art. 95. - Obligatia de întretinere se stinge, în afarã de cazul prevãzut în Art. 96, prin moartea debitorului sau a celui îndreptãtit la pensia de întretinere.
Conform art. 93 alin.(2) C.fam. "instanta judecatoreasca va stabili felul si modalitatile executarii, tinind seama de imprejurari". Cele aratate mai inainte (art.94 si 95 C.fam.) de simonaoprica sunt perfect adevarate.
Concluzia cea mai importanta este ins aceea ca numai instanta de judecata poate sa stabileasca atat existenta, cuantumul ori modul de plata al pensiei de intretinere.
Este adevarat si ca art.92 din acelasi cod, prevede si situatia nedorita dar posibila, in care cel obligat la intretinere nu poate presta, in acelasi timp , intretinerea tuturor celor care sunt in drept sa i-o ceara. Exista deci si situatii exceptionale, situatii in care instanta judecatoreasca, numai in situatia in care exista mai multe persoane indreptatite la intretinere, poate hotari, pe langa cele aratate, ca si alte persoane indatorate la intretinere, in ordinea stabilita in art.89 C.fam., sa o completeze. (art.91 C.fam.).
In situatia in care insa, ramaneti fara un venit, instanta, in principiu, tinind cont prioritar de nevoile celui ce solicita intretinerea/ nevoile copilului, stabileste un cuantum la nivelul venitului minim pe economie.
Revin insa si spun ca numai in instanta de judecata, prin introducerea actiunii cu solicitarile reclamantului (capete de cerere) si cu sustinerea si probarea celor solicitate, se poate obtine, in limitele stricte ale prevederilor legale suprapuse peste situatia de fapt reala si probata, o hotarare judecatoreasca corecta, care sa insemne transformarea pretentiilor si solicitarilor ori nevoilor partilor, in obligatii si drepturi statornicite si care trebuie indeplinite de/in favoarea parti(lor), exact asa cum au fost hotarate.
Din experienta va spun insa, ca in situatia dreptului de intretinere al minorilor de la parinti, cu exceptia incredintarii unor institutii de ocrotire, ori a dovedirii unei situatii extrem de dificile a parintelui indatorat (boala ori infirmitate care nu se incadreaza obligatoriu in handicap, datorita neindeplinirii unor cerinte legale, dar fac realmente imposibila aptitudinea acestuia de a munci, cu necesitatea probarii acestei situatii de fapt), instanta pronunta, aproape intotdeauna, o hotarare a existentei si platii unei pensii de intretinere la nivelul venitului minim pe economie.