avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 608 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... drepturi si obligatii conform legii nr 50/1991 ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

drepturi si obligatii conform legii nr 50/1991 actualizata

Buna ziua,
Va rog sa-mi spuneti daca in conformitate cu legea sus mentionata, corpul de control din cadrul primariei are dreptul sa intre in casa si sa efectueze masuratori folosind diverse mijloace de masurare - metru etc sub pretextul ca ei verifica proiectul si executia acestuia; trebuie sa mentionez ca am toate actele - aut de construire, carte tehnica a constructiei - incheiata de dirigintele de santier cu ing de rezistenta constructor si beneficiar, proiectul in sine aprobat de primarie etc. Deasemeni, casa este deja locuita iar autorizatia de construire este valabila. Acum se efectueaza ultimile lucrari la imprejmuire. Proces verbal de receptie se da numai total si nu partial pentru lucrarile terminate.
Practic, ieri cineva de la primarie a venit si a verificat existenta actelor si autenticitatea acestora iar la plecare a spus ca va reveni sa verifice daca proiectul a fost respectat - in speta sa masoare sa vada acest lucru, cand are deja la dispozitie cartea tehnica incheiata de arhitect, ing de rezistenta, dir santier constructor si beneficiar care atesta calitatea lucrarilor de construire efectuate in baza legii 10 si a inca catorva reglementari in vigoare.
Nu stiu ce sa cred - si sa fac - ???
Acest corp de control poate efectua aceste masuratori in baza altor legi??

Alte discuții în legătură

Cand e nevoie de diriginte de santier? cristinamariav cristinamariav Urmeaza sa incep in primavara constructia unui obiectiv civil, localizat in mediu rural, compus din: - gard -grajd cai - fanar - casa familiala ... (vezi toată discuția)
Renovarea unei case aiurelu36 aiurelu36 am cumparat o casa veche ,din lemn si vreau sa o renovez in totalitate adica sa o daram pana la temelie,sa consolidez fundatia,si sa o reconstruiesc exact la ... (vezi toată discuția)
Autorizare pentru consolidare,extindere,masardare mariama mariama ce acte imi trebuie pentru a obtine certificatul de urbanism si autorizatia pentru consolidare, extinderea si masardarea unui imobil (vezi toată discuția)