avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1612 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Somatie de plata trimisa la servici de catre banci
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Somatie de plata trimisa la servici de catre banci

Sunt o persoana fizica neaturizata si am angajate doua credite la doua banci diferite din Cluj-Napoca.Un credit e garantat cu ipoteca iar celalalt e un credit de nevoi personale fara ipoteca. Problema mea este ca de cateva zile la servici s-a primit somatie de plata pentru ca am ramas restantier 45 zile la ambele credite.Am anuntat bancile telefonic ca voi ramane restantier deoarece trec o printr-o perioada dificila din punct de vedere financiar. Raspunsul lor a fost ca nu e nici o problema(raspuns telefonic). In adeverintele de venit pe care le-am furnizat bancilor la data acordarii creditelor stiu sigur ca s-a bifat in rubrica unde se prevede ca angajatorul NU se obliga la retinerea ratelor in caz de neplata.Intrebare:ce sanse am daca actionez in instanta bancile pentru defaimarea imaginii publice , conform noului cod civil?
Cel mai recent răspuns: Serghei_B , utilizator 15:57, 26 Octombrie 2011
Pe ce temei sa-i actionati in instanta?
Ca ati primit instintare de plata prin care va anunta ca sunteti restant si aveti obligatia sa achitati ratele atlfel va vor actiona in instanta?
Eu nu vad nici o defaimare B-) publica.
Trebuia sa mergeti la banca si sa faceti o esalonare a ratelor, sau cel putin sa discutati cu ei sa ajungeti la un consens ptr ambele parti implicate.
Ultima modificare: Miercuri, 26 Octombrie 2011
Serghei_B, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Datorii la administratie ContSters114672 ContSters114672 Buna ziua. Socrii mei au o datorie de aproximativ 4900 lei care dateaza de aproximativ 3 ani dupa calculele mele. Le-a fost sistata apa calda din martie sau ... (vezi toată discuția)
Nu stiu ce sa fac in cazul asta? Stefimad Stefimad Am luat un inprumut de la o banca si nu mi-am achitat ratele la timp si mi-sa cerut scadenta creditului anticipat de care nu am fost instintata si habar nu ... (vezi toată discuția)
Datorii- refinatare credite mesmeea mesmeea Buna Ziua, In cazul datoriilor prea multe exista vreo posibilitate de cumulare a acestora si posibilitatea de a plati o singura rata? (vezi toată discuția)