Buna ziua,
Cum trebuie sa procedez cu o primarie care refuza sa-mi prezinte o autorizatie de construire pe care a eliberat-o si care imi incalca dreptul la proprietate?
Multumesc
Refuzul nejustificat al unui functionar dintr-o institutie publica de a emite , a elibera un act se ataca la superiorul acestuia , si in lipsa unui raspuns favorabil , se introduce acea plangere prealabila , la instanta de judecata , in speta la judecatorie,conform legii contenciosul administrativ
Este foarte important sa existe o lezare a drepturilor sau a intereselor dvs prin acest refuz nejustificat al unui functionar public.
Inainte de a se adresa instantei de contencios administrativ competente, persoana care se considera vatamata intr-un drept al sau sau intr-un interes legitim, printr-un act administrativ unilateral, trebuie sa solicite autoritatii publice emitente, in termen de 30 de zile de la data comunicarii actului, revocarea, in tot sau in parte, a acestuia. Plangerea se poate adresa in egala masura organului ierarhic superior, daca acesta exista
Ca sa fiu mai exact , nu pot sa spun ca nu au raspuns in scris , dar eu ii intreb daca au emis acea autorizatie iar primaria imi raspunde sa ma duc la tribunal sa rezolv problema.Pot sa consider aceasta atitudine drept un refuz?