avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 562 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Refuz de a prezenta autorizatia de construire
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Refuz de a prezenta autorizatia de construire

Buna ziua,
Cum trebuie sa procedez cu o primarie care refuza sa-mi prezinte o autorizatie de construire pe care a eliberat-o si care imi incalca dreptul la proprietate?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: avas , utilizator 09:00, 23 Septembrie 2008
Refuzul nejustificat al unui functionar dintr-o institutie publica de a emite , a elibera un act se ataca la superiorul acestuia , si in lipsa unui raspuns favorabil , se introduce acea plangere prealabila , la instanta de judecata , in speta la judecatorie,conform legii contenciosul administrativ
Este foarte important sa existe o lezare a drepturilor sau a intereselor dvs prin acest refuz nejustificat al unui functionar public.
Inainte de a se adresa instantei de contencios administrativ competente, persoana care se considera vatamata intr-un drept al sau sau intr-un interes legitim, printr-un act administrativ unilateral, trebuie sa solicite autoritatii publice emitente, in termen de 30 de zile de la data comunicarii actului, revocarea, in tot sau in parte, a acestuia. Plangerea se poate adresa in egala masura organului ierarhic superior, daca acesta exista
Am dreptul sa cer o copie dupa acea autorizatia de constructie?
Am dreptul sa cer o copie dupa acea autorizatia de constructie?
un duplicat.
Ca sa fiu mai exact , nu pot sa spun ca nu au raspuns in scris , dar eu ii intreb daca au emis acea autorizatie iar primaria imi raspunde sa ma duc la tribunal sa rezolv problema.Pot sa consider aceasta atitudine drept un refuz?

Alte discuții în legătură

Schimbare loc de munca vasilica53 vasilica53 Sunt referent impozite si taxe la o primarie care mai are in componenta inca un sat si prin diferite discutii am deranjat lenesii si incultii din primarie si ... (vezi toată discuția)
In cat timp pot depune plangere prealabila? scarlet scarlet in cat timp pot depune plangere prealabila impotriva solutionarii unei petitii? (vezi toată discuția)
Contencios administrativ sau comisia de arbitraj? emillius emillius Buna ziua, Intr-o problema cu o institutie publica, actiunea in contencios administrativ este diferita de cea in Comisia de arbitraj a autoritatii ierarhic ... (vezi toată discuția)