Nu cred ca este legal deoarece taxele si impozitele se platesc la primarie unde caseria trebuie sa fie amenajata cu camera de luat vederi ,sistem de alarma si grilaj de protectie. Taxele se colecteaza pe baza unui program din calculator. O sa va ofere toate acestea d-ul primar? Plus un gardian sau un politist sau o alta persoana de incredere care o sa vina cu dvs. in fiecare zi la primarie sa depuneti banii la caserie?Eu zic asa deoarece acum cativa ani si noi umblam prin sate la colectarea de taxe insa acum totul este schimbat.
nu, nu este legal, atacati dispozitia primarului la instanta de contencios administrativ, argumentand cu ce a scris mai sus userul @ klaudia77200. nu uitati de procedura prealabila. in paralel, pentru ca evita diferite neplaceri( sanctiuni), instiintati in scris primarul, ca refuzati indeplinirea acestor atributii, pentru aceste motive. :)
legea nr. 188./1999
"ART. 45
(1) Funcţionarii publici răspund, potrivit legii, de îndeplinirea atribuţiilor ce le revin din funcţia publică pe care o deţin, precum şi a atribuţiilor ce le sunt delegate.
(2) Funcţionarul public este obligat să se conformeze dispoziţiilor primite de la superiorii ierarhici.
(3) Funcţionarul public are dreptul să refuze, în scris şi motivat, îndeplinirea dispoziţiilor primite de la superiorul ierarhic, dacă le consideră ilegale. Dacă cel care a emis dispoziţia o formulează în scris, funcţionarul public este obligat să o execute, cu excepţia cazului în care aceasta este vădit ilegală. Funcţionarul public are îndatorirea să aducă la cunoştinţă superiorului ierarhic al persoanei care a emis dispoziţia astfel de situaţii."
pe urma, daca ati primit dispozitie, intervine legea nr. 554/2004
" ART. 1
Subiectele de sesizare a instanţei
(1) Orice persoană care se consideră vătămată într-un drept al său ori într-un interes legitim, de către o autoritate publică, printr-un act administrativ sau prin nesoluţionarea în termenul legal a unei cereri, se poate adresa instanţei de contencios administrativ competente, pentru anularea actului, recunoaşterea dreptului pretins sau a interesului legitim şi repararea pagubei ce i-a fost cauzată. Interesul legitim poate fi atât privat, cât şi public.
ART. 7
Procedura prealabilă
(1) Înainte de a se adresa instanţei de contencios administrativ competente, persoana care se consideră vătămată într-un drept al său ori într-un interes legitim printr-un act administrativ individual trebuie să solicite autorităţii publice emitente sau autorităţii ierarhic superioare, dacă aceasta există, în termen de 30 de zile de la data comunicării actului, revocarea, în tot sau în parte, a acestuia." :)