avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1043 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită recuperare datorie
Discuție deschisă în Executare silită

recuperare datorie

buna ziua!am imprumutat unei persoane prin contract de imprumut autentificat la notar suma de 2400e.contractul a expirat la data de 30.09.2011.cu putin inainte de aceasta data persoana in cauza m-a sunat si m-a rugat sa mai aman recuperarea datoriei si sa ii mai dau 800 e in plus fata de suma initiala deoarece are anumite probleme.am inteles aceasta situatie si ne-am intalnit si i-am dat acesti bani in schimbul unui contract redactat de mana (deoarece tocmai se schimbase codul civil iar de la notariat ni s-a spus ca nu se pot autentifica actele in acea perioada si situatia era una presanta).totodata pe contractul initial,autentificat la notariat am scris de mana ca de comun acord vom prelungi contractul pana la data de 01.05.2011.problema este ca de la data de 03.10.2011 ,din momentul in care i-am imprumutat suma de 800e persoana (care mi-a fost prezentata de niste cunostinte mai indepartate)nu-mi mai raspunde la telefon ,pentru a autentifica noul contract .avand in vedere ca persoana nu imi mai raspunde la telefon sunt ingrijorata ca nu ar fi de buna credinta si ca as putea sa imi pierd banii.Deci,pot cere executarea primului imprumut avand in vedere ca a trecut data de 30.09.2011 dar si tinand cont de mentiunea scrisa de mana prin care ambele parti am fost de acord cu prelungirea?multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters227328 , utilizator 19:59, 26 Octombrie 2011
Daca termenul prevazut in contract pentru restituirea imprumutului a expirat, puteti proceda la recuperarea acestuia. In ceea ce priveste chitanta de mana, sfatul meu este sa formulati o actiune, intrucat "contractul redactat de mana", are valoare de inscris sub semnatura privata.
Tocmai pentru ca am auzit ca un contract de acel fel poate avea valoare de inscris sub semnatura privata sunt ingrijorata.pe contactul initial autentificat la notariat(si care a expirat la data de 30.09.2011) am adaugat scris de mana faptul ca executarea sa va fi amanata de comun acord pana la data de 01.05.2011.in acest caz pot totusi sa cer executarea pe motiv de rea credinta(nu-mi raspunde la tel sau email)?multumesc de ajutor

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imprumut notar ionutt50 ionutt50 Buna ziua.Am imprumutat cu contract la notar un prieten pentru 30 zile ultima zi find 31 10 2014,acesta nu are bani s-a m-i restituie,in contract se specifica ... (vezi toată discuția)
Nelamurire act notarial ! Lumi50 Lumi50 Va rog frumos sa imi explicati ce as putea sa inteleg din urmatoarea formulare , redactata de un avocat si autentificata la notar - \" subsemnatul yyy declar ... (vezi toată discuția)