avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 518 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... dau in judecata brd finance
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

dau in judecata brd finance

poate.

salut, sunt nou aici si am nevoie de niste pareri.
povestea lunga - pe scurt:

mi-am luat un laptop, in rate, de la ultra pro computers. contract cu ei, contract cu brd, unde se stipuleaza ca in data de 1 a fiecarei luni, mi se scot bani (rata) din cont, in mod automat. perfect, o grija in minus. cel putin asa am crezut eu. problema e ca extragerea asta automata nu e atat de automata, se intampla prea des ca banii sa fie scosi dupa data scadenta (la care, funtionarii brd finance,c u care vorbesc sa ma lamuresc, motiveaza ca nu as fi avut suma necesara in cont la data scadenta. un extras de cont arata clar ca banii au fost disponibili permanent).

buuun, urmeaza sa primesc apleuri (mesaje inregistrate), sms-uri si chiar corespondenta scrisa prin care sunt SOMAT sa imi platesc restanta. restanta care... pai nu e. sun la astia, vorbesc cu o domnisoara si imi spune ca nu am restante, ca sunt la zi.

buuun, saptamana trecuta primesc un nou mesaj inregistrat, de aceeasi factura, iar in urma unei convorbiri cu o alta domnisoara de la la relatii cu clientii, mi se spune sa scot bani de pe card (card brd) si sa ma duc la un oficiu, tot brd, sa imi platesc rata. teribil de idioata faza, ma si irita la culme, dar hai sa nu fiu ciudos si ma duc sa platesc rata. sunt din nou la zi.

doua zile mai tarziu, extragerea automata s-a automatizat, si imi iau bani (o noua rata) inainte de data scadenta. sun, vobesc, cer restituirea banilor, sunt asigurat ca o sa ii primesc si iata ca au trecut 4 zile lucratoare si nimic.


imi pare rau ca povestea lunga, pe scurt e tot lunga, dar sunt esentiale detaliile astea.

in cazul de fata, ce masuri legale pot lua impotriva lor. pot sa ii dau in judecata pentru nerespecteare contractului? pentru abuz? ma vad riscand sa fiu evacuat, ca nu imi pot plati chiria, pentru ca brd finance mi-a luat banii cu 2 saptamani inainte de data scadenta. (e vorba de o rata de 200 si ceva de lei)


multumesc oricui isi face un pic de timp sa raspunda.


Ultima modificare: Luni, 22 Septembrie 2008
zgomot, utilizator
Cel mai recent răspuns: bibicioiu , utilizator 22:17, 12 Aprilie 2019
o actiune in instanta presupune timp, nervi, inca o grija in plus la cele pe care le aveti deja...Prin urmare nu v-as recomanda (deocamdata) aceasta varianta.

Va recomand insa ceva mult mai rapid, cu eficienta ridicata: petitie adresata directiei de control a BNR. Cu nr de inregistrare. ;)
catalin_just a scris:

o actiune in instanta presupune timp, nervi, inca o grija in plus la cele pe care le aveti deja...


sunt convins, si de aceea,

catalin_just a scris:
petitie adresata directiei de control a BNR. Cu nr de inregistrare. ;)


mi se pare o idee foarte buna. dupa masa, dupa ce ies de la munca, mai verific o data. am fost asigurat ca voi avea banii sambata, sau azi, cel mai tarziu. in caz ca banii nu au fost restituiti, ma duc la filiala si cer sa vorbesc cu seful de filiala. m-am saturat de functionari. toti sunt la fel. toti spun aceleasi lucruri. parca si vorbesc la fel.

multumesc.
BNR nu prea iarta astfel de greseli ...Amenzile sunt f mari, plus ca sunt si altfel de sanctiuni aplicate de organele de control din cadrul BNR...Nu intru in detalii aici.

Puteti sa va exprimati nemultumirea fata de situatia bancii si printr-o petitie adresata chiar sefului filiale.Tot cu nr de inregistrare.:)
eu zic cu BNR-ul daca nu reusesti dute in instanta.am si eu un card de credit carrefour tot la brd finance si una spun cand te duci sa iti inchei un contract si alta dupa semnare
Ultima modificare: Luni, 2 Noiembrie 2009
razvan22, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Va recomand sa mergeti la sediul principal si sa vorbiti cu o persoana capabila sa va rezolve problema (director). Nu este indicat o actiune in instanta doarece pierdeti timp si bani.

Alte discuții în legătură

Dobanzi la un credit de nevoi personale lauriancului lauriancului Buna ziua,daca ma poate lamuri cineva multumesc anticipat: Mama mea in varsta de 69ani la acea data,a transformat un card de credit de la brd intr-un credit ... (vezi toată discuția)
Intarziere rata razvan22 razvan22 buna ziua.bunica are un card de credit la brd finance si ma ocup eu de plati.si de un an de cand am facut acest card am intarziat decat de 5 ori cu plata.iar ... (vezi toată discuția)
Imprumut neperformant bob02008 bob02008 Pe data de 13 03 2013 am facut o refinantare la un credit existent. Suma totala de refinatare este de 21 000 lei. Eu am rramas cu apoximativ 10 000 lei in mana ... (vezi toată discuția)