avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 792 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... nedeclararea minorului
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

nedeclararea minorului

La divortul nostru, de comun acord, avocatul ne-a sfatuit sa nu declaram copilul minor, pentru a nu se tergiversa procedura de divort.Asta a convenit atunci, numai ca, acum peste tot pe unde avem nevoie de sentinta de divort, toti se impiedica de faptul ca minorul nu apare pe sentinta.Comod, ar fi sa ne recasatorim, insa asta, nu ne convine inca.Ce altceva putem face, pentru a intra in legalitate cu copilul si pentru a nu fi acuzati de nici nu stiu ce,:sorry: declaratie falsa?in fata organelor de stat.#-oCe ne sfatuiti??:((
Cel mai recent răspuns: Corinarpd , utilizator 20:40, 17 Noiembrie 2011
Consultati-va "avocatul"!
Nu cred ca
Comod, ar fi sa ne recasatorim
Ce avocat a fost ala care v-a recomandat o asemenea enormitate?

Nu vad nici o solutie care sa nu duca la acuzatie de fals in declaratii. Ar fi o idee cu recasatorirea si apoi divortul prin notariat conf. noului cod civil.
Ce avocat tare ati avut:))
Mergeti la el sa va rezolve iar.
Alex_Munteanu a scris:

Ce avocat a fost ala care v-a recomandat o asemenea enormitate?

Nu vad nici o solutie care sa nu duca la acuzatie de fals in declaratii. Ar fi o idee cu recasatorirea si apoi divortul prin notariat conf. noului cod civil.

Okay, dar cum intra in "posesia" copilului?:D
Pai au deja „posesia” =D>minorului. Se casatoresc din nou, asteapta 30 de zile si merg la notariat unde divorteaza din nou iar notarul le elibereaza un certificat de divorț, potrivit legii. Asta cu conditia ca parintii sa stabileasca asupra tuturor aspectelor referitoare la numele de familie pe care să îl poarte după divorț, exercitarea autorității părintești de către ambii părinți, stabilirea locuinței copiilor după divorț, modalitatea de păstrare a legăturilor personale dintre părintele separat și fiecare dintre copii, precum și stabilirea contribuției părinților la cheltuielile de creștere, educare, învățătură și pregătire profesională a copiilor. Va fi realizata desigur o ancheta sociala la parinti.
Ultima modificare: Miercuri, 26 Octombrie 2011
Alexandru Munteanu, Avocat

Alte discuții în legătură

Pot divorta la notar,dupa noul cod civil? gratyela gratyela Bun gasit.....nici nu stiu cum sa incep acest mesaj,printre lacrimi va scriu cu rugamintea de a ma ajuta cu un sfat.Am trecut printr-un divort\"mizerabil\",si ... (vezi toată discuția)
Divortul la notar Justitiarul71 Justitiarul71 Conf.art.375 din Noul Cod Civil:,,Divorţul prin acordul soţilor poate fi constatat de notarul public şi în cazul în care există copii minori născuţi ... (vezi toată discuția)
Divort la notar cu un copil minor,dupa 25 de ani de casatorie Relena Relena Am 25 de ani de casatorie, in ultimi 5 ani am fost separati, chiar nu se mai poate sa mai continuam aceasta relatie. Avem un copil minor de 12 ani si un copil ... (vezi toată discuția)