avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 772 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Caldura
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Caldura

As dori sa stiu, daca pot sa-l "amendez" pe vecinul de la etajul inferior, pentru ca, de mai multi ani a lasat apartamentul gol, debransat de la incalzirea centralizata.
Din cate stiu, apartamentele de la etaj, nu au o izolatie a planseului adecvata acestei situatii. Din aceasta cauza eu trebuie sa compensez confortul termic. Copiii mai stau (se joaca) si pe jos.
Sunt convins, ca cei de la parter, o duc mai bine datorita tevilor (calde) din subsol.
Ultima modificare: Miercuri, 26 Octombrie 2011
vivi.sarbu, utilizator
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 04:08, 29 Octombrie 2011
:wassat::O:O Ce vreti sa faceti?

Pai si cu ce va deranjeaza pe dvs. ca vecinul de mai jos nu are caldura? E dreptul lui.

Cum sa il amendati?
Amendati era intre ghilimele.
Ok, ce vreti sa ii faceti si cu ce va deranjeaza situatia?
Comform norme in vigoare,debransarea de la sistemul centralizat de alimentare cu agent termic se poate realiza numai cu respectarea succesiunii de formalitati atat de lanivelul asociatiei de proprietari cat si a furnizorului de agent termic
In conditiile in care proprietarul a respectat si aplicat dispozitiile L nr 325/2006,cap VI,sectiunea V,art 30 pct 2,4-6,dvs nu detineti calitatea sau autoritatea sa "amendati" vecinul
In situatie identica cu dvs se afla si proprietarii care detin camere situate deasupra cai de acces in imobil,sau care sunt situate sub uscatorie,ghena,etc
Alex_Munteanu a scris:

:wassat::O:O Ce vreti sa faceti?

Pai si cu ce va deranjeaza pe dvs. ca vecinul de mai jos nu are caldura? E dreptul lui.

Cum sa il amendati?

ca majoritatea avocatilor si economistilor, sinteti paralel cu tehnica.
asa ca am sa va explic ...
1. intr-o incapere, temperatura creste de la nivelul podelei spre tavan
2. o incapere normal incalzita are o anumita temperatura la nivelul tavanului
3. o incapaere neincalzita are o temperatura mult mai scazuta a tavanului
4. temperatura podelei etajului superior depide direct de temperatura tavanului de dedesubt ... cu cit temperatura tavanului de la etajul inferior este mai mica, cu atit temperatura podelei etajului superior este mai mica, si temperatura din acea camera este mai mica decit normal.
ca sa va fie mai pe intelesul dvs (daca altfel nu intelegeti) ginditi-va la peretii exteriori ai unui apartament pe timp de iarna ... ei sint mult mai reci decit peretii dintre camere sau decit peretii dintre camere si holuri, chiar daca sint din acelasi material

Alte discuții în legătură

Tevi neizolate de la termoficare, bune de plata! ce este de facut? allessandra allessandra Ma lovesc de o aceeasi problema de care se lovesc multi proprietari cu centrale si anume: plata fortata pentru niste tevi ce sunt pentru tur si returul ... (vezi toată discuția)
Repartitoare caldura utilizatori casnici iulianna1 iulianna1 Locuiesc intr-un bloc in care, din 20 apartamente 4 au repartitoare iar restul proprietarilor centrala proprie. In iarna lui 2012 am platit la caldura ce trece ... (vezi toată discuția)
Neincalzire spatiu de sub apartament adimutu77 adimutu77 Locuiesc la etajul 1 al unui bloc iar sub apartamentul meu este un spatiu comercial care nu a mai fost folosit de foarte mult timp si care pe timp de iarna nu ... (vezi toată discuția)