avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1040 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate fondul de protectie a victimelor strazii
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

fondul de protectie a victimelor strazii

Buna seara! Am o mare problema si va rog sa-mi dati o mana de ajutor!
In urma cu 4 ani am fost victima unui accident rutier iar autovehiculul responsabil de producerea accidentului nu avea incheiata o polita RCA, fapt pentru care intentionez sa ma adresez Fondului de Protectie a Victimelor Strazii. Din informatiile pe care le am, data limita pana la care o victima se poate adresa FPVS este de 3 ani, iar in cazul meu au trecut 4 ani. Mentionez ca pana acum nu am putut face demersurile pentru a fi despagubit de catre FPVS din cauza ca judecarea partii penale a procesului s-a terminat abia acum 4 luni, iar in momentul de fata sunt in proces cu vinovatul. Nu stiu ce sa fac mai departe. Se mai poate face ceva ca sa pot fi despagubit de catre FPVS? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: cristianionutmironescu , utilizator 18:09, 27 Octombrie 2011
Se aplica prescriptia generala de 3 ani. Ati fost parte civila in procesul penal?
Da, am fost parte civila in procesul penal. Asta ce inseamna? Se calculeaza 3 ani de la data producerii accidentului sau de la incheierea procesului penal?
Pai si in proces nu ati cerut si dvs. daune materiale? Prescriptia se aplica de la incheierea procesului verbal.
Ba da, am cerut.
Va mai deranjez cu o ultima intrebare...Ce pot face mai departe??

Alte discuții în legătură

Daune merfea merfea Buna ziua!...am si eu o problema...am avut un accident rutier din cauza unei carute, pe un drum european, carutasul a murit iar familia lui e foarte saraca..nu ... (vezi toată discuția)
Accidentat de o mașină fără rca, al cărei șofer nu vrea să achite reparația. cât timp am la dispoziție să îl dau în judecată? TorokLavinia TorokLavinia Bună ziua! Soțul a avut un accident rutier, doar cu daune materiale în data de 15.09.2018,în care șoferul vinovat nu deținea asigurare RCA, acesta ... (vezi toată discuția)
Victima accident rutier, cheltuieli de spitalizare foarte mari maria_3008 maria_3008 Buna seara, Sunt victima unui accident auto, produs pe timp de noapte prin tamponarea unui autovehicul cu o caruta nesemnalizata corespunzator, eu fiind ... (vezi toată discuția)