pt firmele si II care incepand cu luna octombrie au obligatia de a depune trimestrial 112, trebuie depusa decl 010 (sau 070 pt II) pana la sfarstul lunii?(nu am unde bifa optiunea in formular, sau nu am eu ultima varianta)
Circulara 406870/2011 pct 7 spune ca trecerea se va face in mod automat de catre organul fiscal cu notificarea contribuabilului. Incadrarea in conditii se va face pe baza datelor din situatiile financiare la 31.12.2010.
Bineinteles ca nu s-a trimis nici o notificare si cu siguranta nu vor veni pina in 31.10.2011.
Pentru cei care in bilant au trecut numarul de angajati 3, desi media aritmetica era cuprinsa intre 2.5 - 2.99, pe motiv ca nu exista posibilitatea de a inscrie decit sume intregi, fara zecimale, nu exista nici o metodologie la nivelul organului fiscal care sa-i dea acestuia posibilitatea sa treaca la depunere si plata trimestriala. Pt acestia se poate depune pina in 31.10.2011 declaratia 010 impreuna cu dovada ca numarul de angajati a fost mai mic de 3, fara a avea insa nici o certitudine ca se va aproba.
In ceea ce priveste II, art 58, alin 2, lit d prevede ca toate II depun trimestrial (fara indeplinirea niciunei conditii). Si in cazul acestora trecerea se face automat, asa cum prevede circulara 406870.
nu as crede ca se face automat trecerea eu am fost la finante la XEROX si le am intocmit pentru fiecare in parte, le am depus . Nu gasiti pe site formularul cu optiune TRIMESTRIALA.
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.