avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Plata salarii card
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Plata salarii card

Buna ziua

Am urmatoarea problema:
Am solicitat la scoala plata drepturilor salariale prin casieria unitatii, nu prin card cum se realiza pana in acest moment, pe baza DCC nr. 859 din 16.iunie.2009, publicata in MOf 520/29.07.2009 si a Legii 150/2008 pentru modificarea OUG 149/2007 publicata in MOf 297/07.05.2010.
Unitatea scolara a fost de acord, dar Trezoreria nu este de acord.
Am fost personal la Trezorerie cu un extras din monitoarele oficiale in care au fost publicate cele 2 documente. Raspunsul primit acolo a fost ca pe ei nu ii intereseaza ce decizii da Curtea Constitutionala sau ce legi adopta Parlamentul, ei respecta doar legile date de Ministerul de Finante (adica Ordinul 3713/2008 publicat in MOf 16/09.01.2009).
Am cautat si acest ordin (3713/2008) si a fost modificat prin Ordinul 548/20.03.2009, publicat in MOf 208/01.04.2009.
Modificarea prevede abrogarea art. 3 din Ordinul initial, prin care inteleg ca unitatea nu trebuie sa mai prezinte acel tabel Trezoreriei, dar nu inteleg daca imi da voie sa solicit ridicarea drepturilor salariale in numerar, cu toate ca Curtea Constitutionala si Parlamentul imi dau acest drept.

Ce as dori eu, ar fi eventual alte legi prin care sa demonstrez Trezoreriei ca am dreptul sa solicit acest lucru sau ce as putea sa fac pentru a-mi fi recunoscut acest drept
Ultima modificare: Joi, 27 Octombrie 2011
pds810930, utilizator
Cel mai recent răspuns: Alexandru Munteanu , Avocat 22:24, 30 Octombrie 2011
Faceti o cerere scrisa catre angajator si trezorerie in care sa dati prevederile legale si decizia CCR. Daca nu va raspund afirmativ la cerere ii puteti da in judecata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariu cash utiliyator utiliyator As vrea sa mi fie platit salariul prin casieria unitatii institutiei publice in care lucrez nu prin card bancar ca pana acum caci doresc anularea cardului nu ... (vezi toată discuția)
Virament salarii pe card bancar Gabriela Negrut Gabriela Negrut Buna ziua, Am o intrebare! Tocmai mi-a spus un coleg ca s-a decis la Curtea Constitutionala ca viramentul salariilor pe card nu este constitutionala.Aveti ... (vezi toată discuția)
Art. 16 din legea nr. 115/1999 privind responsabilitatea ministeriala MihaiA MihaiA Salut, incerc sa ma dumiresc cu art. 16 din Legea nr. 115/1999, a fost modificat de catre OUG 95/2007. Pe 12 decembrie 2007 s-a publicat in MOf Decizia ... (vezi toată discuția)