avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 728 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Hotarare judecatoreasca irevocabila
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Hotarare judecatoreasca irevocabila

In urma unei amenzi de circulatie cu ridicarea permisului am inaintat o plangere in care am cerut anularea procesului verbal.A existat un prim termen, la al doilea termen s-a citat unicul martor din partea mea.La data celui de-al doilea termen cand trebuia sa se prezinte martorul, acesta din urma era plecat din tara din motive obiective.In consecinta am depus la registratura o cerere de amanare, la care am atasat biletul de avion al martorului, inclusiv copie dupa tiketul de imbarcare cu cod de bare cu tot,insa a doua zi dupa termen,m-am prezentat la condica sa vad pe cand s-a amanat cauza.Dar am constata cu stupoare ca plangerea mea sa respins ca neintemeiata.Practic, mi s-a refuzat martorul si nu inteleg de ce am fost privat de acest drept atata timp cat eram la prima cerere de amanare iar motivele amanarii erau evidente.Dat fiind faptul ca aceste hotarari sunt irevocabile din cate stiu, ce pot eu sa fac.Consider ca mi-a fost refuzat un drept.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 18:08, 29 Octombrie 2011
Trebuia de la inceput sa va angajati un avocat care oricum era mai priceput ca dv sa va apere interesele. Acum nu cred ca mai este ceva de facut.
Ma gandesc la o contestatie in anulare dar nu stiu daca ma incadrez.
Am mai scris asta si stiu ca dvs. ati citit.

Contestatia in anulare si cererea de revizuire se exercita pentru motivele strict si limitativ prevazute la art. 317, art. 318, art. 322 Cod procedura civila. Cererea de revizuire si contestatia in anulare intemeiate pe art. 318 si pe art. 317, alin. (2) Cod procedura civila sunt inadmisibile.

Ramane doar o contestatie in anulare intemeiata pe art. 317, alin. (1) Cod procedura civila (parerea mea este ca si aceasta ar trebui respinsa ca inadmisibila, dar asta ramane sa stabileasca practica judiciara).

Deci, puteti formula contestatie in anulare daca:
-procedura de citare pentru termenul la care s-a judecat cauza nu a fost legal indeplinita;
-hotararea a fost pronuntata de o instanta care nu era competenta general, material sau teritorial exclusiv sa judece cauza.

Daca ati fost legal citat si daca instanta care a pronuntat hotararea este judecatoria in raza careia a fost savarsita contraventia, inseamna ca nu aveti motive sa atacati hotararea cu contestatie in anulare.

Ceea ce ati scris in mesajul initial despre martor nu este motiv de contestatie in anulare.
va multumesc pt raspuns.inseamna ca nu mai e nimik de facut...dar nici asta nu mi se pare normal...e un drept care mi-a fost luat.Nu exista vreo entitate careia sa ma pot adresa in primul rand pt acest motiv de refuz al martorului?adica il citezi, si daca din motive intemeiate nu poate veni la acea data nu-l mai primesti deloc.atunci la ce mai exista conceptul de amanare daca nu putem uza de el.
Ultima modificare: Sâmbătă, 29 Octombrie 2011
adi11cj, utilizator
Instanta nu a incalcat nicio norma procesual civila.

In Codul de procedura civila nu exista nicio prevedere care sa oblige instantele sa acorde termene pentru imposibilitatea de prezentare a martorilor. Numai daca ar exista o asemenea prevedere am putea discuta despre un drept care v-a fost incalcat si despre vatamarea produsa.

Termene se acorda pentru lipsa de aparare, temeinic motivata, si in temeiul invoielii partilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recurs impotriva unei hotarari judecatoresti marin_catalin marin_catalin unde pot depune un recurs la o hotarare judecatoreasca? am avut in 2011 un proces cu IPJ (implicat fiind si un intervenient) privind o contestatie a unui PV ... (vezi toată discuția)
Recurs extraordinar (cai extraordinare de atac) cocagh cocagh Am avut pe rol un proces in contencios administrativ. La tribunal a fost respinsa cauza prin exceptia de tardivitate. Am facut apel cerand judecarea in lipsa. ... (vezi toată discuția)
Recurs curtea de apel Stanciu73 Stanciu73 am depus recurs in calitate de parat la Curtea de Apel,dar curtea a respins recursul ca fiind nefondat.ce mai pot face in continuare in apararea mea? (vezi toată discuția)