avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 626 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii concediu medical
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

concediu medical

am un angajat din data de 09.09.2011 care pe 02.10.2011 intra in medical pina pe 17.10.2011
problema este ca nu a mai lucrat in alta parte si nu a beneficiat nici de somaj in ultimele 6 luni .Medicalul se plateste ?Daca nu ,cum il trec pe statul de plata ?
Cel mai recent răspuns: ContSters136493 , utilizator 14:57, 28 Octombrie 2011
Platiti daca cm este pe cod de indemnizatie 06-adica urgenta medico chirurgicala.
In acest caz nu este nevoie de stagiu minim de cotizare.
Daca nu este vorba despre o urgenta,atunci nici nu i se va elibera un cm pt. ca nu va putea demonstra cu o adeverinta calitatea de asigurat .Va primi doar o adeverinta medicala pe baza careia dvs. ii veti putea motiva absentele,va figura AM in pontaj si aceste zile nu-i vor fi platite.
CM initial are cod 06 cu 5 zile CM in continuare are cod 01 deci acesta nu il platesc
Vreau sa imi mai spuneti cum procedez la calcul CM venit brut aferet 09 impartit la 16 zile si aflu media /zi?
1. CM cod 01 nu-l platiti.
2.Baza de calcul este venitul brut obtinut pe cele 16 zile lucrate in septembrie,iar media zilnica asa cum ati aratat si dvs.este data de venitul astfel realizat impartit la cele 16 zile prestate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu medical din prima zi de angajare cris-gabi cris-gabi Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea problema: In data de 28 septembrie am angajat o persoana (am semnat contractul de munca), iar in 29 ... (vezi toată discuția)
Adeverinta medicala rusualexandra rusualexandra Eu pana acum am eliberat adeverinte pt medic cu zilele de cm in ultimele 12 luni, inclusiv cu zilele cm urgenta medico chirurgicala si boli infectocontagioase. ... (vezi toată discuția)
Calcul salariu pentru concediu medical Linda Linda Am si eu o intrebare referitoare la plata concediului medical. Sunt in medical pentru doua saptamani, din cauza unei traheo-bronsite cu complicatii. Pe prima ... (vezi toată discuția)