avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 343 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general CAS
Discuție deschisă în Contabilitate în general

CAS

Sunt administrator la un bloc din resita si sunt pensionara.Contributia la asigurarile de sanatate pana in 2011 trebuia retinuta din venituri chiar daca mie mi s-a aplicat cota de CAS asupra pensiei care este mai mare de 1000 de lei?
Pentru 2011 noul cod fiscal prevede ca trebuie retinut si CAS din suma modica pe care o iau de la asociatie de 85 de lei. Va multumesc
Cel mai recent răspuns: ana-cer , moderator 10:49, 29 Octombrie 2011
Din pacate, doamna, contributia pentru sanatate se plateste de la aplicarea Legii nr. 95/2006, adica ... din 2006:

"ART. 257
(2) Contributia lunara a persoanei asigurate se stabileste sub forma unei cote de 6,5%, care se aplica asupra:
a) veniturilor din salarii sau asimilate salariilor care se supun impozitului pe venit;
"

Suma pe care o primiti de la asociatia de proprietari este asimilata salariilor, deci retineti din ea CASS 5,2 % (atat e cota de CASS acuma) si impozit de 16 % asupra diferentei dintre suma totala si CASS. Pentru ca sunteti pensionara, nu trebuie sa platiti somaj si CAS 10,5% (contributia pentru pensie).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata contributiei asig.de sanatate asupra veniturilor din dividende mihanego mihanego am urmatoarea situatie: 1.profit aferent exercitiului financ.2007 repartizat la rezultat reportat, 2.in luna iulie 2008 asociatul unic,administrator,care nu ... (vezi toată discuția)
Plata cass pentru inchiriere spatiu sarar sarar Buna ziua Inpreuna cu sotia detinem un spatiu pe care l-am inchiriat in anul 2007. In anul 2007 am fost salariat iar din 2008 pana in prezent sunt ... (vezi toată discuția)
Persoanele care exercita profesii liberale platesc cass 5,5% sau 6,5% Georgeta U.A. Georgeta U.A. Buna ziua Potrivit art. 257 alin.2 lit.a din legea 95/2006 Începând cu 1 iulie 2008, cotele prevazute la art. 257 vor fi urmatoarele: ART. 257 ... (vezi toată discuția)