avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 498 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... PERIOADA SUSPENDARE CONTRACT MUNCA
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

PERIOADA SUSPENDARE CONTRACT MUNCA

Buna ziua,
Pe ce durata se poate suspenda un contract de munca?... suspendarea facandu- se in baza art 49 alin4 sau art 51 alin2
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:54, 27 Octombrie 2011
Art.49 alin.4 C.mun. nu reprezinta temei de drept al suspendarii c.i.m., ci se refera la efectele suspendarii c.i.m. ...

Art.51 alin.2 C.mun. prevede ca, contractul individual de munca poate fi suspendat in situatia absentelor nemotivate ale salariatului, in conditiile stabilite prin contractul colectiv de munca aplicabil, contractul individual de munca, precum si prin regulamentul intern.

Asadar, conditiile pentru a suspenda c.i.m. al unui salariat care absenteaza nemotivat trebuie sa fie stipulate in ccm aplicabil angajatorului , precum si in Reg. Intern al acestuia.

In lipsa unor astfel de prevederi si avand in vedere ca legislatia nu reglementeaza o durata maxima a perioadei de suspendare in astfel de cazuri, consider ca durata suspendarii trebuie sa fie egala cu durata cercetarii disciplinare prealabile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Absente nemotivate si inregistrare in revisal YoAlle YoAlle Buna ziua, 1. Absentele nemotivate se inregistreaza obligatoriu in Revisal? 2. Daca se inregistreaza in Revisal care este procesul , daca salariatul ... (vezi toată discuția)
Suspendare cim pentru absente nemotivate bvr bvr Buna ziua! Am rugamintea sa ma ajutai inca odata in urmatoare problema: Am un angajat care nu s-a mai prezentat la serviciu din 26.08.2013. Din cauza ca am ... (vezi toată discuția)
Desfacere cim MariaRamona MariaRamona Daca o persoana absenteaza mai mult de 3 zile consecutive, pot sa dispun desfacerea contractului de munca fara realizarea unei cercetari disciplinare? (vezi toată discuția)