avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 749 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... casatorie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

casatorie

Buna seara! Am si eu o intrebare . Eu si prietenul meu traim in concubinaj de un an si ne-am hotarat sa ne casatorim civil.Eu am 17 ani jumate iar prietenul meu 21 . As vrea sa stiu si eu detaliat cum este dupa noul cod civil intrat in vigoare de la 1 octombrie . Multumesc! Tin sa mentionez ca parintii mei sunt de acord cu aceasta casatorie , stam in casa parintilor mei si sunt casatoriti.
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 07:11, 31 Octombrie 2011
Pentru a va casatori trebuie sa aveti acordul parintilor si a autoritatii tutelare.
~ Conținut șters la cerere ~
va multumesc , dar as vrea sa stiu trebuie sa trec intai pe la tribunal cu avize medicale si declaratiile parintilor+ restul actelor necesare...sau merg direct la ofiterul starii civile?
~ Conținut șters la cerere ~
buna ziua. un sfat prietenesc ( daca-mi permiteti) : mai asteptati o jumatate de an , poate va reveniti !!!!!!!!!!!!!
vreti sa va casatoriti de la varsta asta?? inchipuiti-va cum o sa aratati la 30 de ani: inconjurata de o droaie de copii, gospodina, spaland vasele, facand curat, si asteptandu-si sotiorul iubit sa vina acasa de la serviciu ( daca are) sau de la carciuma sau de la .. va las pe dvs. sa ghiciti.
viata e frumoasa si sunteti atat de tanara !!!!!!!!!!
va rog nu mi-o luati in nume de rau, dar eu daca as avea o fata nu as lasa-o sa se casatoreasca de la o varsta asa frageda. as sustine-o sa faca o facultate, un master, as ajuta-o sa-si faca o cariera si sa nu depinda de un barbat niciodata .
viata e frumoasa si merita traita , nu irosita !!

Alte discuții în legătură

Casatorie la 16 ani-consecinte croitoruroxana croitoruroxana buna,va rog sa m ajutati dak se poate am 16 ani jumatate sunt cu un baita de 20 de ani de 2 ani impreuna parintii nu sunt deakord ku el si eu sufar mult vrem ... (vezi toată discuția)
Vreau sa plec de acasa! ContSters295418 ContSters295418 Buna!Am 17 ani si vreau sa plec de acasa.Nu ma mai inteleg deloc cu parintii si vreau sa plec la iubitul meu care este major.Nu as vrea sa pateasca nimic el ... (vezi toată discuția)
Regretele din viata noastra ContSters223567 ContSters223567 Cu siguranta fiecare dintre noi am avut in viata noastra momente de cumpana, in care ne-am intrebat daca am procedat bine intr-o anumita situatie si \"cum ar ... (vezi toată discuția)