avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 625 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Hotarare judecatoreasca
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Hotarare judecatoreasca

Daca un proces s-a judecat pe o firma care in realitate nu exista(nu este denumirea corecta si completa ex:" xxx...comimpex srl dar de fapt s-a judecat pe xxx impex comimpex srl ", din acest motiv noi nu ne-am prezentat niciodata la proces, fapt pentru care procesul a fost castigat de partea adversa.
Se poate pune in executare hotararea judecatoreasca daca firma respectiva nu exista???
Cel mai recent răspuns: Gabriela Mihai , Avocat 07:15, 15 Noiembrie 2011
Nu se poate, dar trebuia sa va prezentati si sa dovediti ca e o greseala.
Hotararea obtinuta este opozabila numai partilor din proces.

Prin urmare, hotararea respectiva se poate pune in executare numai impotriva societatii care apare in hotarare si nu alta societate.

Puteti face contestatie la executare.
multumesc pentru raspuns..
Acum ce se poate face..e vorba de un proces de granituire
Nu poate fi pusa in executare deoarece nu exista un titlu executoriu impotriva firmei dvs.
Pentru acoperirea acestei greseli, procesul va trebui reluat de la capat deoarece necunoscand faptul ca sunteti chemati in judecata, nu ati avut cum sa va aparati.

Alberto Kurtyan
Ati fost citati la sediul Societatii? In cerere era identificata firma? Adica CUI, numar de inregistrare la Registrul comertului?

Alte discuții în legătură

Regimul juridic al sucursalei Sunt intr-un litigiu cu o societate comerciala. Prin procedura somatiei de plata am obtinut ordonanta prin care SC XXX Deva a fost obligata la plata, ... (vezi toată discuția)
Acte srl danmarianpopescu danmarianpopescu Detin un SRL in judetul Ilfov caruia doresc sa ii schimb sediul social in Bucuresti Saptamana aceasta trebuieste sa fac un contract de preluare a unui spatiu ... (vezi toată discuția)
Motiv retragere asociat srl ContSters136267 ContSters136267 Buna ziua. Am inteles ca in cazul unei actiuni in Instanta prin care se solicita retragerea unui asociat dintr-un SRL trebuie ca motivatia sa fie una ... (vezi toată discuția)