avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 809 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... .....sa ai incredere in oameni!
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

.....sa ai incredere in oameni!

Am lucrat ca profesor la o fundatie care detinea o scoala particulara,in urma obligativitatii angajatorului de a da salariul de 880 pentru profesori in 01 2007,am primit ...inscrierea in statele de plata a unei jumatati de norma fara ca noi sa fim instiintati.Am aflat in urma incercarii esuate de a depune dosarul pentru somaj ca defapt de un an jumatate eu am muncit doar cate 11 zile pe saptamana.Vina imi apartine ca nu m-am uitat niciodata in statele de plata sa vad ce semnez..am crezut in oameni..era o fundatie crestina...!Simt o mare dezamagire cand ma gandesc cum mi-au rapit un an de munca.,vechime si contributie la fondul de pensie..!
Ultima modificare: Marți, 23 Septembrie 2008
catanet, utilizator
Cel mai recent răspuns: Nicoleta Ilea , Consultant resurse umane 09:22, 26 Septembrie 2008
sunt mai multe posibilitati ce pot fi urmate...depinde de dvs. ce doriti sa faceti cu aceasta fundatia "crestina"....de escroci#-o
Da #-o.
De multe ori ne este rusine sa zicem ca suntem crestini si asa si este.De cat asa crestini, mai bine lipsa.Si aceasta se intampla in "Romania crestina" a sec 21.Si cand mai auzi ca Romania este crestina de peste 2000 de ani ! :stunned:
In fapt, Romania nu a fost niciodata cu adevarat crestina si din pacate nici nu a devenit.Ne numim crestini, dar dupa apucaturi suntem o tara pagana.
Cu privire la increderea in oameni si contracte / "intelegeri" pe hartie, pentru viitor, nu uitati:
1."Verba vole, scripta mane"(Vorba zboara,scrisul ramane)"cel mai tocit creion retine mai bine decat cea mai agera minte
2.Biblia numita de unii " intelepti", "o carte veche si demodata", dar singura autoritate perena in materie de crestinism spune:"...blestemat să fie omul care se încrede în om, care se sprijineşte pe un muritor..." Ieremia 17:5.
Trageti singur concluzia !
Este intotdeauna regretabil cand astfel de lucruri se intampla.

Totusi, incepeti cu o sesizare la ITM urmata de o actiune in instanta pentru a va recupera drepturile salariale. Aveti timp sa faceti acest lucru 3 ani de la data incetarii contractului de munca iar actiunea in instanta este scutita de timbrul fiscal. Mai multe detalii va pot furniza din acest punct de vedere, colegii de forum cu pregatire in domeniul juridic.

Atata timp cat nu ati semnat un act aditional pentru modificarea timpului de lucru, de la norma intreaga, la jumatate timp de lucru, eu personal il consider un abuz.
Sa justifice dansii cum v-au pontat si platit jumatate de timp in conditiile in care nu a exista act aditional.

Mult succes si mai multa atentie pe viitor.
Salariul de 880 lei vi l-a platit integral? Era pentru 8 ore pe zi sau pentru 4 ore pe zi? In contractul individual de munca pe care l-ati semnat era stipulat 8 ore pe zi?
Oricum faceti o sesizare la ITM sau actiune in instanta, cum v-a sfatuit si "crimson".
catanet a scris:

Am lucrat ca profesor la o fundatie care detinea o scoala particulara,in urma obligativitatii angajatorului de a da salariul de 880 pentru profesori in 01 2007,am primit ...inscrierea in statele de plata a unei jumatati de norma fara ca noi sa fim instiintati.Am aflat in urma incercarii esuate de a depune dosarul pentru somaj ca defapt de un an jumatate eu am muncit doar cate 11 zile pe saptamana.Vina imi apartine ca nu m-am uitat niciodata in statele de plata sa vad ce semnez..am crezut in oameni..era o fundatie crestina...!Simt o mare dezamagire cand ma gandesc cum mi-au rapit un an de munca.,vechime si contributie la fondul de pensie..!

Este greu de crezut ca nu ati stiut de reducerea normei prin simplul motiv ca salariul de la 01.2007 era un salariu sub 880, dar daca nu aveti un act aditional de reducere a programului de lucru atunci sunteti in drept de a cere atat plata salariului in intregime cat si pontarea zilnica a 8 ore.

Alte discuții în legătură

Buna ziua. in perioada de urgenta firma noastra a negociat cu ... UP2003FOOD UP2003FOOD Buna ziua. In perioada de urgenta firma noastra a negociat cu salariatii sa ramana la o jumatate de norma, pt. ca in 25.03.2020 nu eram eligibili la SOMAJ ... (vezi toată discuția)
Nelamuriri ralucacori ralucacori Am si eu mai multe intrebari. Situatia sta in felul urmator. Din 2005, sunt angajata unei societati din Bucuresti, eu fiind din provincie. In momentul de fata ... (vezi toată discuția)
Modificari in cartea de munca marit marit buna seara, am o nelamurire ...se mai pot face modificari in cartea de munca dupa un an de zile privind data inceperii activitatii la ultimul loc de ... (vezi toată discuția)