poate cineva sa-mi spuna daca in lista de constatare si evaluare a unui mijloc fix propus pentru casare valoarea minima de incepere a licitatiei trebuie sa contina tva? dc trebuie sau nu v-as ruga sa-mi spuneti si legislatia in baza careia se calculeaza sau nu tva in lista aceasta. va multumesc!
nu se organizeaza licitatie la scoaterea din evidenta a mijloacelor fixe casate.
norme cod fiscal
71^6. În aplicarea prevederilor art. 24 alin. (15) din Codul fiscal, cheltuielile înregistrate ca urmare a casării unui mijloc fix cu valoarea fiscală incomplet amortizată sunt cheltuieli efectuate în scopul realizării de venituri impozabile.
Prin casarea unui mijloc fix se înţelege operaţia de scoatere din funcţiune a activului respectiv, urmată de dezmembrarea acestuia şi valorificarea părţilor componente rezultate, prin vânzare sau prin folosirea în activitatea curentă a contribuabilului.
daca mijlocul fix este bun de capital, iar perioada de ajustare de 5 ani nu a expirat, trebuie sa ajustati tva dedusa la achizitie pentru perioada ramasa, cf art. 149 cod fiscal.
daca mijlocul fix nu este considerat bun de capital si nu este complet amortizat, trebuie sa ajustati tva dedusa la achizitie pentru valoarea ramasa neamortizata, cf art. 148 cod fiscal.
Amortizare utilaje
gabi1
Buna seara,
As dori sa stiu daca exista o modalitate de a casa utilaje uzate moral , dar care nu sunt amortizate integral.Va multumesc,o seara buna. (vezi toată discuția)