buna ziua!
situatia mea e mai complicata..in ianuarie a.c. s-a definitivat divortul; in hotararea judecatoreasca nu este mentionat un program de vizitare a minorului, doar obligatia tatalui de a-mi plati pensie alimentara (nu am vazut niciun ban); dupa ce a trecut termenul in care putea face recurs, am fost la judecatorie si mi-au aplicat 2 stampile prin care hotararea este definitiva si irevocabila.. o perioada fostul sot m-a lasat in pace, ca acum sa inceapa sa ma ameninte cu moartea, sa ma jigneasca, m-a cautat si la serviciu, in fine ..tot tacamul.
el zice ca are drept de vizitare al minorului ptr ca m-a dat in judecata, dar eu nu am vazut aceasta hotarare judecatoreasca.
ce pot face si cui sa ma adresez pentru a obtine un ordin de restrictie si cum as putea obtine decaderea lui din drepturile parintesti?? politita mi-a spus ca este posibil dar nu m-a indrumat in niciun fel.
va rog din sulfet ajutati`ma! ma gandesc chiar sa ma mut din oras numai sa pot merge linistita pe strada..:((
In Romania nu se poate obtine ordin de restrictie, iar decaderea din drepturile parintesti se dispune pentru situatii exceptionale, cand parintele prin comportamentul sau a pus in primejdie viata, dezvoltarea fizica sau sanatatea copilului prin purtarea abuziva sau prin neglijenta grava, ori aca educarea, invatatura sau pregatirea profesionala a copilului nu se face in spirit de devotament fata de Romania.
Mai bine cautati o cale de intelegere cu fostul sot. Are dreptul sa pastreze legatura cu copilul sau, iar o atitudine deschisa din partea dvs l-ar putea convinge sa isi indeplineasca si obligatia de intretinere fata de copil.
In primul rand , asigurati-va ca primiti pensia cuvenita minorului. Daca tatal avea loc de munca, judecatoria a trimis sentinta angajatorului ,care este obligat sa va vireze pensia. Daca nu, faceti plangere la politie ca nu plateste pensia cf sentintei. Daca nu plateste 2 luni consecutiv, aveti dreptul sa faceti plangere si i deschide dosar penal. Asa ,va fi el la mana dvs.
ideea e ca pur si simplu mie imi e frica de el si de reactia lui cand va afla ca am depus plangere la politie. e un om extrem de violent..nu are loc de munca si nicio ocupatie asa ca toata ziua sta sa ma urmareasca pe mine!
am mai depus in iarna o plangere la politie ptr ca a intrat peste mine in casa si m-a batut si surpriza : dupa 4 luni primesc tel de la politie cum ca nu am martori?!?!?!
Dreptul unui parinte...
m1611
Buna ziua !! Sunt o femeie divortata cu un copil minor de 11 ani si locuiesc in Spania de 8 ani ( de 2 ani cu minorul) , iar fostul sot locuieste in Romania ... (vezi toată discuția)