avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 636 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Cauciucuri de iarna
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Cauciucuri de iarna

locuiesc in strainatate si doresc sa-mi petrec sabatorile de iarna in Romania,masina personala este inmatriulata in tara in care locuiesc .......sunt obligat sa-mi echipez autoturismul cu cauciucuri de iarna cand vin in romania?
Cel mai recent răspuns: Adrian Tudor , Consultant asigurari 21:27, 28 Octombrie 2011
din ce-am mai citit eu,legea e un pic ambigua.Sunt necesare cauciucurile de iarna doar in conditii de iarna...sau cel putin asa am inteles eu.Sunt acceptate si cauciucurile All Season cu inscriptiile M+S(mud+snow)
Stiu ca, atunci cand mergi in strainatate, cu masina, te supui legilor din tara.in care mergi.In consecinta.....
da ,detineti obligatia sa va echipati autoturismul cu cauciucuri de iarna,indiferent de tara unde este inmatriculat autoturismul
In eventualitatea unui control pe drumul public national se aplica prevederea legala specifica teritoriului
In toate tarileUEse aplica directiva 92/23/CE si in functie de tara in care ne gasim se aplica si unele particularitati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cauciucurile all season sunt permise? adela05 adela05 Am inteles ca intre lunile noiembrie si martie suntem obligati sa echipam masina cu anvelope de iarna. Cele all season sunt permise? Ma ajutati si cu un temei ... (vezi toată discuția)
Anvelope all season anonim1607 anonim1607 Buna ziua! Din OG 5/2011 reiese obligativitatea echiparii autovehiculelor in perioada 01.10-31.03 cu anvelope de iarna. Nu se spune nimic de cele all season. ... (vezi toată discuția)
Cauciucurile "all-season" si scris pe cartea de identitate “mud” plus “snow” walipope walipope Referitor la Ordonanţa de guvern nr. 5/2011, devenită lege în iulie 2011 privind sancţionarea conducerii autovehiculelor pe drumurile publice acoperite cu ... (vezi toată discuția)