avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1066 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... cine are dreptul sa verifice situatia financiar ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

cine are dreptul sa verifice situatia financiar contabila?

La o asociatie de proprietari cine are dreptul sa verifice situatia financiar contabila pe 5 ani si cat costa? S-a facut o lucrare de hidroizolatie a blocului la baza condominiului ( + construirea a 2 rampe pentru persoanele cu dizabilitati)iar in oferta si in deviz sunt trecuti 160mp chiar daca toata lucrarea reala era pentru 20mp. Pretul final a fost de 6400 lei. Pentru aceasta lucrare trebuia aprobare de la Primarie? Se poate cere o expertiza pentru lucrare si cat costa?
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 21:26, 29 Octombrie 2011
Asociatia trebuia sa obtina de la primarie autorizatie de contructie pentru rampe,pt.izolarea terasei,nu.
In culpa sunt cei care au semnat procesul verbal de receptie finala a lucrarilor,daca suprafata inscrisa in documente nu corespunde cu realiatatea.
Se poate sa cereti la primarie o expertiza contabila sau se poate efectua din proprie intiativa-angajati dvs.un expert.
Costurile se stabilesc de expert in functie de volumul de acte,complexitate,etc.
In cazul in care considerati ca in administrarea asociatiei dumneavostra s-au produs daune si vedeti necesara realizarea unei expertize contabile, un prim pas ar fi sesizarea sectiei de politie de care apartineti, printr-o plangere penala. In urma acesteia se poate dispune efectuarea expertizei financiar contabile judiciare. Expertul contabil va fi numit de catre Politie, care de comun acord cu dvs va stabili si obiectivele expertizei.
Contravaloare expertiza pe 5 ani se ridica la o valoare care efectiv nu se justifca
In temeiul disp art 10 din L nr 230/2007
Proprietarii au dreptul sa cunoasca toate aspectele ce tin de activitatea asociatiei si au acces,la cerere, la orice document al acesteia

De regula ,executia de lucrari care necesita o valoare financiara apreciabila ,se poate realiza numai cu acordul adunarii generale a proprietarilor
Avand in vedere ca lucrarile mentionate ,privesc partea comuna ,obligatoriu este necesar si acordul autoritatii publice locale
Pentru lamuriri,initial contactati direct presedintele de asociatie,care legal are obligatia sa informeze corect si sa puna la dispozitie documentele care atesta legalitatea executiei
Daca intampinati dezinteres puteti sesiza oficial Directia Corp Control din primariei
Ultima modificare: Vineri, 28 Octombrie 2011
ynocentta, utilizator
Se recomanda initierea unei expertize de actre un evaluator contabil autorizat CECAR!
Am avut o astfel de experienta. Luati-va gandul de la ajutorul primariei. Angajatii serviciului Asociatii de Proprietari din Primaria sectorului [EDITAT] m-au expediat elegant spunandu-mi ca dumnealor nu sunt experti contabili ca sa ma poata ajuta insa, la plecare, au avut amabilitatea sa-mi recomande un expert contabil "agreat". Dupa ce l-am sunat m-am linistit, pentru ca la ce tarife avea - am renuntat.


Ultima modificare: Sâmbătă, 29 Octombrie 2011
elga50, moderator

Alte discuții în legătură

Expertiza decan@ decan@ as dori sa aflu cat ne va costa o expertiza contabila la asociatia de proprietari/ un bloc de proprietari si daca aceasta cheltuiala o suporta si chiriasii ... (vezi toată discuția)
Au disparut banii pentru hidroizolatie dannyyg dannyyg in urma cu 2 ani am fost dati in judecata de asociatia de proprietari pentru ca am refuzat sa achitam suma de 800ron pt hidroizolatie pina nu se face o ... (vezi toată discuția)
Cenzor +expert contabil elevic elevic Buna ziua, Va expun urmatoare situatie. In urma Adunarii Generale a Asociatiei de Proprietari s-a schimbat toata conducerea:presedinte,cenzor(si-a dat ... (vezi toată discuția)