avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 312 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Au disparut banii pentru hidroizolatie
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Au disparut banii pentru hidroizolatie

in urma cu 2 ani am fost dati in judecata de asociatia de proprietari pentru ca am refuzat sa achitam suma de 800ron pt hidroizolatie pina nu se face o evaluare a costurilor lucrarii. am pierdut procesul cu toate ca la tribunal presedintele asociatiei a dus procesul verbal cu semnaturile persoanelor care au fost prezente la sedinta in care sa hotarit alocarea acelei sume si nu procesul verbal in care locatarii erau de acord cu acea suma
dupa sentinta judecatoreasca am fost obligati sa platim suma de 800ron +cheltuielile de judecata.mentionez ca suma de 800 ron a fost achitata in data de 20 06 2012. in luan februarie 2013 sa constatat ca banii pentru hidroizolatie au disparut si hidroizolatia nu sa facut .acum presedintele asociatie da vina pe fosta administratoare dar exista persoane in bloc care stiu ca pina in decembrie 2012 banii au fost la presedinte si ca acesta ar fi folosit 2000 de ron pentru alte lucrari.sumtem mai multe persoane in bloc care am patit acest lucru suma totala pentru hidroizolatie care a disparut este de 12000ron.avem vreo sansa sa recuperam bani de la presedintele blocului care de fapt el a decis sa ne dea in judecata va multumesc
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 06:37, 26 Iunie 2013
Pentru a putea recupera suma trebuie initial probata existenta acesteia,persoana responsabila in depozitarea ei
Se impune executarea de expertiza financiar contabila care sa concluzioneze asupra responsabilitatii depozitarii sumei, circumstantele in care a aceasta a fost scoasa din gestiunea asociatiei de proprietari fara intocmirea de formalitati legale
Daca detineti probe temeinice care sa sustina acuza,aveti dreptul sa formulati denunt/plangere la parchet,solicitand cercetarea succesiunii faptelor , incadrarea acestora si eventual identificarea persoanelor responsabile
multumesc pentru raspuns .singura dovada a achitarii sumei sunt chitantele cit despre expertiza financiar contabila nu cred ca mai sunt de acord ceilalti locatari pagubiti sa mai plateasca si pentru expertiza
Ultima modificare: Marți, 25 Iunie 2013
dannyyg, utilizator
Concret care este sursa care a constatat disparitia sumei ?
Aveti dreptul sa solicitati oficial cenzorului/comisiei de cenzori sa clarifice aspectul
Daca detineti probe temeinice care sa sustina temerea disparitiei sumei ,adresati denunt prim procurorului parchetului responsabil domiciliului dvds
Procurorul va analiza aspectele,.va corobora cu dovezile/probele pe care le puteti aduce in sustinerea aspectelor,urmand ca incadrarea faptei si proba expertizei financiar contabile sa fie dispusa de parchet,astfel incat sa nu fie necesara suportarea c/v de catre petent
La asociatia noastra s-a dispus efectuarea unei lucrari de hidroizolare a terasei pentru ca in apartamentele de la ultimul etaj, din cauza infiltratiilor apei meteorice, situatia devenise dramatica. O ”comisie” formata din presedintele as.prop., administrator si inca doi proprietari, au constatat veridicitatea notificarii intocmite de proprietarii, s-au efectuat fotografii, s-a intocmit un proces-verbal, s-a prezentat sirtuatia in com. executiv unde s-a dispus efectuarea lucrarii de reparatii. Administratorul a cautat si gasit 4 firme de la care a luat oferte - devize de lucrari. Com. ex. a optat sa se lucreze cu una din firme - cu care de altfel se mai lucrase si care se dovedise destul de serioasa. Intamplator sau nu, costul lucrarii a fost estimat la suma de 12.000 lei (deviz de lucrari, afisat la avizier) care a fost repartizata proprietarilor, proportional pe suprafata utila a apartamentelor, dar in 4 rate lunare. Sigur ca suma totala nu a fost colectata de la toti proprietarii pentru ca asa inteleg unii sa traiasca la bloc. Inca nu au fost actionati in instanta, dar nici nu mai este mult. Faza este ca din lipsa fondului, asociatia nu poate declansa lucrarea de hidroizolare, iar apa continua sa inunde si sa degradeze terasa si structura sa de rezistenta. Intre timp au aparut o alta urgenta la subsol. De unde bani, ca daca se lucreaza cu ”cureaua stransa” nu am avut la dispozitie nici-un leu la fondul de reparatii (destinat subsolului), asa ca s-a procedat la efectuarea reparatiilor si plata acestora din ”fondul de terasa” cu intentia de a se colecta de la proprietari si completa acest fond. Cine sunt cei care nu si-au onorat costurile de la subsol? Pai cine sa fie, tot cei care nu au achitat nici fondul terasei. Acum suntem in situatia de a incepe lucrarea de hidroizolare (am mai colectat ceva-ceva, dar tot insuficient) cu fond diminuat. Am incheiat contractul cu firma, urmand sa achitam costul lucrarii in 3 rate (40% + 30% + 30%). Cum unii proprietari sunt ”meseriasi” in debite, parca vad ca vom fi nevoiti sa apelam la oamenii de buna credinta sa ne imprumute o suma frumusica pentru a termina ce ne-am propus (fondul de reparatii a inceput a fi colectat inca din vara trecuta...).
.....................
Deci cum este cu:

...am pierdut procesul cu toate ca la tribunal presedintele asociatiei a dus procesul verbal cu semnaturile persoanelor care au fost prezente la sedinta in care sa hotarit alocarea acelei sume si nu procesul verbal in care locatarii erau de acord cu acea suma

Pai daca o firma de prestari de servicii intocmeste un deviz, credeti ca este necesar ca presedintele sa intocmeasca un proces verbal in care dvs. proprietarii sa fiti de acord cu suma respectiva?
Eu nu zic ca proprietarii nu trebuie consultati in privinta costurilor unor lucrari, insa pentru aceasta aveti acolo niste reprezentanti - membri in com executiv, comisie de cenzori. Pai acesti oameni ce fac? I-ati ales pentru a va reprezenta, nu pentru a face act de prezenta, ca sa nu zic altceva...

In alta ordine de idei, daca aveti probe clare ca sumele alocate fondului de reparatii au fost cheltuite in alte scopuri sau ”au disparut” pur si simplu, aveti la dispozitie o multime de mijloace pentru a da de urma lor. Faza este sa va implicati, nu sa asteptati sa achitati fondul de reparatii prin intermediul instantelor, adica fortati.
Ultima modificare: Miercuri, 26 Iunie 2013
Adam Grecu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am plătit hidroizolația la apartament, dar nimeni (asociația de proprietari sau vecinii) nu vrea să contribuie la plată. sunt hotărâtă să îi dau în judecată, am vreo șansă de câștig? Vika123 Vika123 Buna!! Am facut hidroizolatie la apartament, vecini, presedintele nu vor sa contribuie cu plata.....actele sunt facute pe numele Asociatiei ( asa a zis ... (vezi toată discuția)
Cum pot sa imi recuperez bani pe hidroizolatia de pe bloc? stefan70 stefan70 Buna ziua.Am o problema Nu stiu cum pot sa imi recuperez bani platiti pe hidroizolatia de pe bloc.Mentionez ca eu am suportat toata cheltuiala.Acum nici un ... (vezi toată discuția)
Reparatii pod la bloc romannemultumit83 romannemultumit83 Salut am si eu o intrebare eu stau la etajul 4 ultimul fiind , si am probleme cu acoperisul . Am vorbit cu cel de la asociatie despre aceasta problema si ... (vezi toată discuția)