avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 865 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Am plătit hidroizolația la apartament, dar nimeni ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Am plătit hidroizolația la apartament, dar nimeni (asociația de proprietari sau vecinii) nu vrea să contribuie la plată. Sunt hotărâtă să îi dau în judecată, am vreo șansă de câștig?

Buna!! Am facut hidroizolatie
la apartament, vecini, presedintele nu vor sa contribuie cu plata.....actele
sunt facute pe numele
Asociatiei ( asa a zis cel
cu firma de hidroizolatie ca se face).
Sunt hotarata sa ii dau in judecata..... Am vreo sansa sa castig? Si..... Avocatul
trebuie sa fie specializat pe ceva anume? Recomandati pe cineva din Braila?
Ultima modificare: Miercuri, 14 Martie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: georgetaexpertcontabil , utilizator 11:05, 16 Martie 2018
Buna dimineata,
Notificări Asociația cu privire la lucrările de îmbunătățire, costul acestora si faptul ca depuneri originalul chitanțe de plata pentru a fi suportată de toti locatarii ca si contribuție la întreținere.
Inițiat ar trebui ca toata suma plătită sa va fie restituită de Asociație din fondul de fulment iar ulterior fie recuperată de la toti locatarii.
Cred ca nu prea aveti sanse pe instanța. Lucrarea fiind executată de o firmă aleasă de dumneavoastra si fara un contract cu asociația care sa ii confere si o garanție a lucrării șansele sunt reduse si va pierdeți banii prin instanța.
Luati legatura cu un avocat cu experienta in litigiild cu Asociațiile.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Anterior demararii executarii hidroizolatiei parte comuna ati incheiat cu asociatia documente care sa ateste necesitatea si urgenta lucrarii?
Notificati oficial reprezentantul legal al asociatiei de proprietari cu obligatia dispunerii masurilor necesare impunerii la plata reparatii parti comune tuturor proprietarilor-sub sanctiunea obligarii la plata a cheltuielilor aferente solutionarii in instanta
@cabinet de avocat barbulescu ion...
ar trebui ca toata suma plătită sa va fie restituită de Asociație din fondul de fulment

Dispozitiile in vigoare prevad ca fondul de rulment se utilizeaza strict pentru achitare facturi furnizori/prestatori de servicii
In condominiu ,reparatiile la partea comuna de constructii si de instalatii se realizeaza exclusiv din fondul de reparatii nu cel de "fulment"

Spuneti ca ati facut hidroizolatie la apartament. Unde mai exact la apartament? Daca este de pilda hidroizolatia balconului, acela este un spatiu care va apartine dvs exclusiv, cheltuielile legate de imbunatatirea lui nu privesc in nici un mod Asociatia.
Daca lucrarea s-a executat la terasa blocului (presupunand ca locuiti la ultimul etaj), este pe toata terasa sau numai pe portiunea deasupra apartamentului dvs?
Fara mandat expres din partea asociatiei sa contractati aceasta lucrare la terasa o sa fie mai dificil de obtinut restituirea totala / partiala a contravalorii. Iar daca ati contractat cunoscand impotrivirea Asociatiei (daca de pilda s-a discutat si decis impotriva executarii lucrarii) atunci lucrurile stau chiar un pic mai rau.
Evident nu va opreste nimeni sa incercati amiabil, sa notificati Asociatia pin executor judecatoresc chiar. Din descrierea facuta, sansele de a primi in instanta contravaloarea facturii integral sunt destul de mici.
Hidroizolatia sa facut pe tot aparatamentul. Administratora stia de infiltratii, am facut cereri peste cereri.... Apoi am luat hotararea de a face singura, din banii mei...... Pt ca de
La inceput ei nu au fost de acord( vecini, preasedintele) .
Ultima modificare: Marți, 13 Martie 2018
Vika123, utilizator
Am dus oferta a 3 firmela asociatie, si am aleso pe cea cu garantia de 7 ani.
Ultima modificare: Marți, 13 Martie 2018
Vika123, utilizator

Alte discuții în legătură

Reparatia terasei oliviamoga oliviamoga Buna seara, Locuiesc la ultimul etaj al blocului si timp de atatia ani am avut probleme iarna cu peretii unei camere, deoarece aveam efectiv gheata pe ei, in ... (vezi toată discuția)
Cum pot sa imi recuperez bani pe hidroizolatia de pe bloc? stefan70 stefan70 Buna ziua.Am o problema Nu stiu cum pot sa imi recuperez bani platiti pe hidroizolatia de pe bloc.Mentionez ca eu am suportat toata cheltuiala.Acum nici un ... (vezi toată discuția)
Au disparut banii pentru hidroizolatie dannyyg dannyyg in urma cu 2 ani am fost dati in judecata de asociatia de proprietari pentru ca am refuzat sa achitam suma de 800ron pt hidroizolatie pina nu se face o ... (vezi toată discuția)